Sorry to the winners!!

First Of all,me nak mintak maaf sangat2 pada winners Cutiest Stripe n Line Contest iaitu Mama Mirza aka Farra dan Mama Auni Najla aka Wanie Sorry sebab me terlambat anto hadiah..so sorry..sejak akhir2 nih..me mmg agak sibuk ngan keje2 kat opis.lagipon nak habiskan silibus due to Raya !so sorry dear.. So,GoodNews to both Of u..i will post the gift this week.Maybe Tomorrow or Thursday! Hadiah yang Tak seberapa!! Semoga sudi menerima dengan tangan terbuka yaa!!!

Jom Jamu Mata anda semua dEngan Gambar Winner Gurl n Boy !!!



Berbuka di surau

ARini we all berbuka kat surau kat umah MIL. sbb ade buat bukak pose kat sane.so sume adik beradik myhusband makan kat sane la..Masak gulai daging.Acar nenas.Goreng cempedak..
me makan ngan Iqy..sambil pegang budak ekcik itu.Da la keadaan sesak..ramai org..sikecik ini pulak..nak makan same naik macam mama die makan..so me tpakse suapkan ubi kentang yg ade dlm gulai daging..so leh la die duk diam..mujur gak ade kentang.kalau x,mmg xleh nak bukak pose la..

After da bosan makan kentang..mula la die merengek-rengek..pusing kiri,pusing knan..muke da peluh2 daa..sbb panas!die mmg tak selesa!haihhsss..makan pon tak kenyang sangat.Gini la ragam kalau da ade anak..Bak kate org,makanan tak sampai ke perut..hehehehehheheh...!! Sabo jer laaaaaa..Anak mama ini !! apepon..Luve u laaaaa

Do u LOVE Roses?


Bunga? Rose ? memang sangat sinonim ngan Wanita.
Rasenye..most women Love Roses?
Adakah Benar?? Bunga/Rose lambang Cinta.Kasih.Sayang ?
emm..Mungkin salah satu cara la kot..Tapi kenapa mesti Bunga?? ada sape2 yg leh bg jawapan??
ke stupid Qustion??hehhehehhehe..
Ikhlas..Me salah seorang insan/wanita yg mmg tak suke pada Flowers/Roses..serius!!
Tak tahu nape..roses 4 me..bau yg tak menareks.Pelik kan?
sume org kate rose ni wangi..Masalah pd hidungkahhh,maliana ini??hehhehe
But..myhusbnd pnh bagi bunge ms besday last year kot..lupe laa..
Delivery kat myoffice..Oooppsss..Our Office..Keje skali kan??hahhaha..
Apepon..sumenyer pasal bunga in i depends pada individu!
Maybe betul la..cara nak apperiacte sesuatu kan??

Salah seorang Peminat Roses !!

Buke pose ngan Umie

Semalam me 1keluarga berbuke pose kat umah umie ngan abie. Me request umi masak laksa kuah masak..Oh..sangat sedap..Teringin nak makan..Nak masak sendiri,mmg xreti.Kalau kuah putih,,mmg pakar!!hehehheehheSo,me mmg xyah masak!Yeay!!!Tapi just tolong je la..tuh pon tolong potong ulam ulaman je laa!hehehhe..

Anto rifqy pagi tuh..terlupe nak bawak tempat duduk yg dalam stroller tuh.me basuh..da kotor..walker pulok mmg xbawak..so rifqy xde tempat nak main..nak duduk..so,,ape lagi..umi ngan abi yg kreatif..letak anak saya dalam kotak!Excited pulak die tuhh..Dalam KOtak A4 !! hahahhaha..kedai photostat kan..so banyak la kotak itu!hehhehehe..sian kat Iqy yekk..mama ngan baba dera iqy sbb xbawak tempat tuh ngan walker Iqy..terpakse la Iqy duduk dalam kotak. Mase berbuke pon..umie letak dalam kotak.Sambil dtemani oleh Kakak Amna..Kakak Am na mmg pengasuh tetap Iqy..Mmg suke sangat Main ngan Iqy..Tak bosan2 die duk agah2 Iqy..ketawa sakan la budak kecik itu!


Nih adalah ulam ulaman !!
Kuah Laksa..??Tak sempat nak snap..snap last minute..xmenarekss..
Sangat Blurrr!!



Tengokm la sikecik itu..sangat kusyuk main,k!
Nih la Amna..yg suke sangat nga Rifqy !
Kalau Rifqy nak balik..die akan babaikan Iqy sampai kat kete!!
She's Addicted To Iqy !!hahahahaahha

Nih la..Unie ngan abie Iqy! aka Kakak ipar!
Dorang Sangat Sayangkan Anak Mama nih

Abie with Rifqy!
Umie kate..ade org kate..Rifqy ade iras2 ngan abie!
Ye kee??haahahhaaha..
Iqy anak mama,kan?mesti la ade iras mama!

Fenin +pening

Hari rase macam lambat je mase berlalu..Dari pagi lagi me duk kira waktu..bilang waktu..lambatnyer pukoi 5pm..
Bosan sungguh..
ARini mmg xde kelazz..tapi..me buat xtra clazz..buat sesi amali ngan student.
Tapi..daripada 5 org student,hanya org je yg datang..Adoiiii..tensen sungguh..
Menambahkan tensen aku dpagi harii.
Ape la yg dorang pk..me mmg xpaham..bebudak zaman skang..
bukan aku je duk merungut pasal attitude pelajar..most of lecturers..

ATTITUDE:

1. Last minute..hanto tugasan..ape je la
2. xprepare the quizzes..so dapat la markah rendah..adoiiii
3. xprepare be clazz
4. da kne leter pon..sikap still same..mencabar sungguhh..sabarr
5. malas datang kelazzz..buat macam alasan..bulan pose nih,,lagi laaa..
6.
7.
8.


zaman sekarang mmg sume org pentingkan education and softskill.nak mintak keje..akademik ngan softskill yg ptg..tapi sejauh mane kah pelajar zaman sekarang pk sume nih..pk untuk ms depan..Kadang me rase kesian kat dorang..cara dorang pk..ade yg xptgkan langsung pelajaran..buat sambil lewa..sdgkan yuran tetap berjalan..kne bayar..sume titik peluh mak ayah.kalau kne repeat paper,,kne bayar lagi..duit lagiiiiiii..huhuhu..
SILA ISI YG 7-8..hehehhehe

Taktik Menculik kanak2 di Shopping Complex

SILA AMBIL IKHTIBAR ATAS APA YANG BERLAKU...

Tajuk : Helah Menculik Kanak-Kanak Di Carrefour JB

Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada sesiapa sahaja... Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan dengan menghantar e-mel ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu...

Kita mahu berkongsi apa yang berlaku hari ini semasa berbelanja di Carrefour JB. Seorang ibu sedang membongkok untuk membelek-belek daging, dan apabila berpusing mendapati anak perempuannya berusia 4 tahun telah hilang. Saya berdiri betul-betul bersebelahan dengan si ibu, sementara si ibu tadi terus memanggil-manggil anak perempuannya tapi hampa.

Saya meminta seorang pekerja lelaki Carrefour untuk umumkan kehilangan tersebut melalui sistem pembesar suara. Beliau terus melakukannya apabila diminta berbuat demikian, dan kemudian terus meninggalkan saya untuk membuat panggilan telefon. Panggilan itu untuk memaklumkan supaya semua pintu dan pagar dikunci menggunakan kata kod atau seumpamanya. Jadi mereka telah mengunci semua pintu dengan serta-merta.

Hanya 3 minit diperlukan untuk melakukannya selepas diminta.. Mereka menjumpai kanak-kanak perempuan itu 5 minit kemudian di dalam bilik air dalam keadaan masih khayal. Kepala budak perempuan itu sudah separuh dicukur, dan hanya berpakaian dalam. Ada sebuah beg mengandungi baju, pisau cukur, dan rambut palsu terletak di lantai bersebelahannya untuk menukar wajahnya.

Siapa pun yang melakukannya - iaitu mengambil lalu membawa budak perempuan ini ke dalam bilik air, cukur rambut dan tukar pakaiannya - melakukannya kurang daripada 10 minit. Ini bikin saya menggigil tak sudah-sudah. Tolong perhatikan anak-anak anda apabila berada di tempat luas di mana adalah senang untuk kita terpisah dengan mereka seperti di gedung beli-belah. Hanya beberapa minit diperlukan untuk melakukan semuanya. 5 minit lagi maka anak perempuan itu tentu sudah berjaya dibawa keluar.

Saya masih amat terkejut ada manusia yang sanggup melakukannya, apa lagi dalam masa hanya beberapa minit. Masa anak-anak kecil boleh berlari tanpa hirau telah berlalu. Budak perempuan itu kini selamat. Syukur ke hadrat Allah SWT, dan tahniah kepada pekerja Carrefour yang bertindak pantas.

SEBARKAN BERITA INI SELUAS-LUASNYA SUPAYA PERINGATAN DAPAT DIBUAT BAHAWA ADA MANUSIA GILA LAGI GANAS DI KALANGAN KITA SEMUA


Mampukah kite sebagai Para Ibu,Para Bapa melihat anak kecik yg chomei ini jadi Mangsa insan2 yg tidak berperikemanusiaan??


(time kasih pada En google..heheh)

Aksi Iqy + Stokin Iqy ????

Mase kuar petang td..sempat gak rembat stokin Rifqy..sbb mase kuar..lupe nak pakaikan stokin kat Rifqy..Kasut pulak ade umah umi.. singgah kat Giant..me g kat World of BB..so rembat la stokin satu..me mmg berkenan..tanpa pk panjang..ambik je laa..Sampai kat kete..tunjuk la kat husband..dgn xcited skali..husband tetibe mengomen..appe daa.beli stokin macam pompuan..siap ade bunga2 lagik..rende2! Ingat pompuan ke hapee?? me terkedu??pompuan kee?? ok jerrr..hahhaahaahhahahaha..Cube korang tengok,,adakah stokin ini mmg untuk gegirl je kee?hhahahha..me confuse..me beli sbb shanteq..and rase cam ok je kalau Rifqy pakai..xde masalah ponn..Hehhehhehehhee..ape2 laaaa..da beli,,so pakai je la dik!!Chanteq dik kan??hahahaahhahha


haa..ni la stokin yg mama beli..
shanteq kan??ade la bunga2 skegt..renda sket..
sesuai untuk pompuan kee??hahahhaa
Mama nih mmg mudah sgt berkenan pada baju atau ape2 shj yg cumey2.!!

sila la layan aksi Rifqy mengacau mama masak petang td!
Hadoii..penat layan si kecik ini..



Tengok laa..sampai kedapur carik Mama..!
Denganpantas skali die bergerak!!ayyyooooo!!



Me sbenarnya..nak snap gambo gg taring Rifqy..ade 2 batang!
Tapi ssh la nak ambik!Rifqy mmg tak duk diam!!

Carik baju !!

Tugagsan me ngan husband dhari sabtu adalah..............Bawa adik bongsu sy pegi beli baju raya!Mak sponsor RM100 untuk die..Beli baju raya!Haihhssss..dulu..ms aku kecik2,mane ade beli baju raya mahal2.adik aku yg bongsu skang ni..senang je..nak dapat itu ini..sangat mudah.Sebab tuh la budak itu naik tocang..harharhar..Ni adalah versi DENGKI..hehhehheheehhee..

So dalam kol 1030am,we all pegi la kat TTC (Trg Trade Centre) kat Kuala trg..Tempat jual macam2 jenis kuih,bau raya..sume bnd ade! Setiap kali Ramadhan..mmg akan ade jualan disini.Dan mase nih laa..keadaan jalan dikuala TRg amat teruk.Jammed!Mase sampai kat Kuala trg td,jalan da sesak gler!Padahal baru pukul 11am..geram sungguh tengok! Nak parking? huh..mmg tak boleh langsung..so parking la ujung dunia..Sangat Jauh.Dengan keadaan yg agak panas.Sian kat My iqy ! Panas tauuu..huhuhu..Macam biase,bile da keadaan sesak gni..me mmg surrender la tudung Rifqy..OH tidak!!tak sanggup..berat sangat..Kalau die duk diam je ats dukung xpe..Rifqy ni mmg jns yg xduk diam..so..mmg lenguh la bahu! So,husband gantungkan die dalam carrier je!hehhehhe..senang..Lagipon..die lagi ok..sbb leh tgk org yg ramai2 !!

Berbalik kepada tujuan asal..nak carik baju..pusing punye pusing..mmg tak jumpe..adik me pulak sgt cerewet,ok!adoooii..lenguh kaki ini..Hmapir dua jam dalam TTC,habuk pon tarak!takde yg die berkenan..hadoiiiii !!Rifqy pulaa..nakk da buat muke daa..die ngantuk..nak tido!! Last,kuar g kedai lain..nak g kedai lain kat area bandar..mmg jammed jugak jalan..but,husbnd i redah jugak! walaupon muke da bengang ngan jalan yg jammed ini!!


see..muke yg agak tensen..bile jalan Jammed..
Ye la kan..sbb TRg ni mmg jarang Jammed..So,bile jammed,mmg terasa laaa!!


Me sempat lagik snap gambo jalan yg agak sesak!!

After g 2 kedai,,xjumpe gak! Last,nak g butik peace ..kalau xjumpe gak,mmg surrender laaa..sbb Iqy pon da badmood yg melampau daaa!sebab ngantok..Syukur g kat peace..terus die berkenan..sungguh2 berkenan.terus suruh try!alhamdulillah..ok!ohh..sukeeeenyerrr i !!!

Nih adalah keadaan Iqy mase Onthe way balik..
nak nanges je..sbb nak tdo..
Last2..bagi die main plastik!!hahahahahaha



Alhamdulillah..Rezeki Sebelum berbuke =)

Alhamdulillah..Petang td..be4 berbuke..da siap masak2 semua..sempat lagi blogwalking ke blog2.. Sekali me tgk blog http://preloves-tudung.blogspot.com/ @ kakFyda da berupdate n pemenang untuk Tudung Mania GA da kuar..so..dengan xcitednya me Click !! And yang gembirenyeee..Me adalah pemenang!! mama Rifqy adalah pemenang !! Gembire bukan main..syukur alhamdulillah. Rezeki MamaRifqy be4 buke pose 2day ! Ni entry MamaRifqy yg mencuri hati kakFyda!Thanx dearie..
Alhamdulillah ! And metudung this cute tudung!!


Addicted to Cinta Kirana

Me memang tak sedar..sejak bilakah saya berkecimpung dalam cter2 indon ini!Da lame x ikut cter2 indon nih...Now me suke bangat cter Cinta Kirana @104..Best !
Ade sape2 yg minat? wpon me xsempat sgt tengok ms pukoi 630pm..sbb sibuk masak untuk berbuke..ade ulangan pukol 11pm..hehhee..Tuh pon kalau me tak tdo..Kalau x,,tengok ulangan2 yang laen laa !! Apepon me mmg suke cter nih..so suweet..Heroin yg agak ganazz tapi comey !!

video

Blog Terpilih !

Now..hidup me mmg tak leh nak lari INTERNET!
sume org tahu..bebudak opis pon tahu.
Dorang pon pelik..camane la aku leh addicted terhadap Blog +Fb..pendek cter INTERNET!
Ntah la..xtau nak cakap camane!
Balik umah..mandikan Iqy..tdokan Iqy..sambil2 bukak Laptop!
Mengadap internet!
Tengok2 blog..edit ape yg patut..buat itu.buat ini.
And just nak share..
Me mmg sgt SUKE This few Blog!
And me WAJIB Terjah blog2 ini everytime me bukak laptop.kecuali kat opis laa..
sebab blogspot di BLOCK!!!ohhh..TIDAK!!
Nak tau..blog mane yg me slalu tengok ??

MAMA SARA
(check contest..and jenguk sara)
MAMA ZHARFAN
(kagum ngan akak..sbb sgt suke join mane2 contest + sangat kreatif)
FARRA
(Suke bace entry farra+ menu farra + mirzaaa+qaseh)
IBU DAMIA
(haa..yg ni mmg suke tgk gambo2 yg disnap..chahteq..plus anak2 yg pandai posing)
ANJE
(suke update..pasai aqish cute itu + gossip artis+sale..bagus tol la anje ni)

* blog kengkawan rapat/sedara me akan terjah gak la..yg mane berupdate.
Blog2 lain pon suke terjah gakk..suke tgk /bace jika ade yang berupdate!
Terutama yg suke terjah me! Thanx dear!
Now..suke gak tgk blog BFmom..nak cr info2..tambah Ilmu!
macamm :
whiteMommY
KakMieja



RM500 untuk Goverment!


Skang ni isu kat mane2..sume duk cakap pasai bonus RM500 hinggit oleh kakitangan kerajaan..Bende ni da heboh2 di Blog n di FB..
Wahh..jeles sungguh saya rase..nih la kot perasaan kakitangan swasta macam sy ini..Tak tahu lagi dapat ke x..Ade rezeki..ade laaa..so far..so good..be4 nih..mmg tak pernah miss lagi..Aduhai Thanx pada Prof Dato Wira ,Presiden Kumpulan Kolej PTPL....Hopefully,,tahun ni pon dapat la macam taun2 yang lepas !!Amin..Mari kite mengaminkan untuk Saya !!

Weekend ini !


Panas sungguh cuaca hari nih kat Terengganu. Panas terik..Mungkin pada kite..sgt tak suke,,sbb bile da terlalu panas..tekak mula la terasa kering !
Terasa inginkan air teh o ais!!hehehhe..hehhehe..Mungkin ade hikmahnya,kan??Alhamdulillah..


Petang td g sabasun,,belikannestum Iqy..Kali ni me beli 3tin .tapi yg kecik je sume..perisa yg berlainan..Tak mo bagi Iqy jemu..Makan nestum..makan bubur nasi Mama..Kali ni g beli ape yang patut je..Ye la kan..sbb da akhir2 bulan ini..Fulus pon berada dhujung tanduk laa..harhar! Beli nescafe,milo sbb sume da habis daa!
Bile sampai je umah sikecik itu tdo lagik..berapa kali tdo daaa!! Menu bukak pose arini..gulai ayam kampung, ngan udang masak merah ngan kangkung goreng !huhuhu..makan ngan ghah,yuyu ngan angah..Makan kat umah MIL. MIL still kat mekah buat Umrah..nextweek baru balik..

Nih la rupe Nestum Iqy..Tak tahu la tahan bape lame !!
hopefully he like!Love to eat!! Yeahh !!


Budak yang mmg suke makan !! Makan nestum pon banyak tiap kali makan..!
Mama buatkan..hampir 5sudu besar tuh..bukan sudu kecik!
kejap je die makan !!

Budak yang tido..4/5 kali sehari..mase weekend la..ngan mama!!
Tido sekejap sangat! 1/2jam je kot ! Adoiiii..penat ulit die jeee!!



Gambo kawan2 Iqy..sepupu Iqy !
Yang bulat itu..amirul Hadi..sgt aktif bercakap..aktif jugak bertanya itu ini!
And yang penting..buasss!hahahahhaa..


Mood Hepi


Im hepi..sume Orang hepi kan..Today?
Sebab Public Holiday..Nuzul Quran..
Disebabkan me Org TRG KerjeTRG..so esok ct..Forward yg arini..
Menareksss !!
Dari pagi..duk lepak..surving!nak update blog rase cam LEMAU gak..macam MamaSara..
Tapi last2..Tulis gak!!
Petang ni..mau ke Sabasun..nak beli nestum Iqy..da nak hbs!
Beli 1tin yg besau itu..hanya tahann xsampai 2weeks..Ok ke? ke sikit?or Banyak yg Iqy makan?Tak tahu..sbb xde experience..1 tin besau itu hny letak umie..ujung minggu ngan mama,gune yang lain..huhuhu..

JOM VOTE MYSON


STICKY MODE
Me join 1st Anniversary Photo Contest
BY BABYGROOM.COM

Due date..31/8/2010..
hahhaa..me terlambat masuk..lambat join..
tarikh da nak closed daa..
tapi xpe la..mencuba naseb..suke2 Jee..

ni gambo rifqy yg me pertandingkan..

Mai la pakat vote..
just klik LIKE pada 2 link ini..



Kesah sedey !


Ape perasaan kalian sume apabila tengok keadaan anak kecik ini ?
Pada saya,,rasa sangat tersentuh..sedih.sebak.
Mengalir airmata.Even bb ni xde kaitan pon ngan kite..hanya lah sedara semuslim!
Tapi..kepedihan anak ini,,ibu..family anak ini..mmg terasa sampai ke lubuk hati =(

After sahur..me terbace kisah ni kat Blog INI..
Sangat sedeh..
ape yang menimpa family bb ini mmg satu dugaan yang sangat berat.

kalau bnd ni sume terjadi pada saya..tak tahu la..
me mampu ke x untuk hadapi semua ni !

Ibu bb ini hanya meminta SATU pertolongan yg kecik jee dari ikite sume!
Hanya mohon belas ihsan kite untuk mendoakan yang terbaik untuk bb ini..
Tuh jee..

bukan meminta duit..atau harta..atau ape2 yg lain..Hanya doa sahaja!!
Marilah kite same2 hayati kisah ini !!

Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.

Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.

Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen. Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.

Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.

Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah. Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat.

Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan. Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.

2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang.

Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen.

Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan…kaki pula bersimen.

Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya.Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.

Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.

Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatn dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.

Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya rozex_3056@yahoo.com.my. Di sini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.

Solat Hajat

1) Niat Ushalli sunnatal hajati rak’ataini lillaahi ta’aala.

2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca al-fatihah, baca Ayat kursi 1x, dan Kul huallah huahad sebanyak 1x.

3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk.Insyaallah Allah makbulkan.

Ayat Kursi

Allahu laa ilaaha illaa huwal hayyl qayuum, la tak khu-dzuhuu sinataunw walaa naw-um, lahuu maa fis samawaati wamaa fil-ardhi, man dzal-la-dzii yasy-fa-‘u indahuu illaa bi-idz-nihii, ya’-lamu maa bayna aydiihim, wamaa khal-fahum walaa yuhii-thuuna bi-syai-inm min’ilmihii illa bimaa syaa-a, wasi-‘a kursiy-yuhus samaawaati wal-ar-dha, walaa ya-uu-duhuu hifzhuhumaa wahuwal ‘aliy-yul azhim.

Teringin !!

Sekarang daku ade impiann!
Apakah impian ku ini? Me teringin nak masak 2 jenis bnde!!

PERTAMA
Teringin sangat nak buat puding Triffle yg macam miza buat!
Sangat suke dan !
Teringin nak buat ngan tangan sendiri..Resepi da ade daa!!




KEDUA
me teringin nak masak Mashed Potato!
Me tengok kat blog Farra ! Sangat menarekss..!
Me ciluk ! sory ye farra !
nak buat gak..bagi Iqy makan !Mesti sikecik itu suke!!



Bile bosan melanda

Sekarang nih mmg time yang sangat bz di opis..Dengan berkejar nak hbskan silibus lagi..sbb after cuti..terus final exam..Ohh..sgt bimbang! Dengan Kuiz,assigment,amali..adussss!Fenin.fenin ! Kebizian ini bukan hny dirasai olehku..Juga dikongsi oleh sume rakan sekerja tremasuk la Cik ziana ini..Jom kite tengok ape yg die buat bile die bosannnnn !!


Sangat kusyuk,ok!
ape yg ko buat zzz?
Cuba tekaaa..Main game kahhhh??
Ohh..TIDAK!!



--
---
---


Taraaaaa !!

Ziana Lukis gambo kakros menggunakan lappy nyerr!
Kreatif..sgt kreatif budak ini!!

2 orang insan yg tengah kusyuk tengok ziana!!
Kagum sehh ngan ziana ini!!


Menu hari ini (15days Puasa)

Saya mmg da blur mau masak ape..No idea la..Last2 singgah pasar mase nak ambik rifqy. beli la ikan bawal 1/2kilo..7hinggit!Tak tahu la murah ke mahai!!mmg tibai beli jer.. Balik umah..tanpa pk panjang terus je masak..Masak kicap..me beli cndawann..ingat nak buat sup sayur..Tapi ayam pulak xkeluarkan dr peti ais..so..sgt la beku..so malas laa nak tunggu lama! So,tibai lagi sayur nih..masak je..ini la Rupernyerrr !!

Yang ni pulak..ikan mask kicap !!

Memang masak ala kadar je..sbb dua org je makan.. Masak banyak2..Macam xberbaloi lak..Bukan hbs pon !! Tak baik membazir nih..amalan syaitan !

Tambahan citer..nak share pasal Irfan Rifqy.. memang sejuk ati betul la me tgk anak mama nih..Makin hari makin baik! hehhe..Puji anak sendirik laaa ! Bile ambik je ngan umie..mmg ketawa riang..
dalam kereta pon same..sengih memanjang!
Anak mama ni mmg suke sengih dan senyum !
Murah sungguh ngan senyuman.
Cair Hati.Luluh hati..hehhehehe..

Gini la keadaan Iqy bile dalam kete..
Mmg murah ngan senyuman..
Balik opis tensen..tengok Iqy nih..mmg release!!
I Love u Laaaa,darling!!

Berbuke pose diumah saya !

Semalam sume orang berbuke umah saya..semua orang kahh? bukann..Invited..sume staff SHS dan DFS dan jugak yang kami jemput..syed,fadhil dan Munem..Tapi..munem mmg tak leh datang smalam..so naseb la ye,wahai en munem..hehhehe Konsep berbuke smalam adalah..masing2 bawak lauk pauk sendiri.Me hanya masak nasik dan air sirap! Masing2 beli kat bazar..Tapi miza masak ! Wallaaa..mmg best..Triffle,onde2..ngan Tomyam! pakwe shila pulak..masak ikan bakar..kagum tuhh..untung shila tauuu !!!Sebab tuh shila ni xsuke masak..hehhee..jgn marah yekj shila..gurau2 dibulan pose..!

Lauk Pauk yang sangat Meriah Nih ade yg tak sampai lagi..sebahagian lauk!!

Antara menu yg masing2 bawak..Haiqal ngan Fadhil bawak ayam goleh 1ekor,Idham ngan syed ayam golek gak 1 ekor..nazrin ngan shah..pon ayam golek..1 ekor! so,overallnya ada 3 ekor ayam golek ! Adoii..fenin tengok ayam !!

Miza/ziana : Bawak Tomyam + Puding Triffle yang best..Miza silaa laa bagi resepi kat sy,ok ! Mak miza buat onde2 ! Besar sebijik2 ! makan 1 mmg kenyang..best!! Thannxx to Makcik !!


Triffle mizaa..best kan??sangat la best,ok!!


Ehem..ehem mizaaa!!

Diana +husband bawak Ikan keli ngan sup tulang..best!Tapi xsempat nak makan sgt..sbb makanan yg sgt banyak,ok!Sian kat Luqman..demam..diam je diee..Tak macam Iqy..Mama nak makan pon ssh!sibuk nagn die nak makan gak!

Iwani,Eta,wan : Masing2 bawak kuihmuih..bawak paprik..pon tak maakan sgt..Kenyang daaa!!


Shila+Kamal : Kamal masak ikan bakar! Best Betoi laaaa..mmg Rajin pakwe shila ini!!



Shila ngan her suweet "KAWAN" !Ahakssss
Kakchik..ikan masak 3 rase Kot..bobo yg habskann..best katenyerr..Thanx to Kakchik!!!

Yang pasti,,lauk..makanan mmg sgt al meriah..sangat suke!! rifqy pulak..mule2 tdo..bile sume org nak maakan..tetibe die bangun..hurmm..mmg xleh nak makan sgt la..sbb die nak maakan same ngan kite nak makan..suap mulut mama..die pon nganga gak..Lambat suap mulut die..mule la nangesss!ishh adik ni..buat malu je..hehehehehehe

Haiqal..ape yg kamu buat pada anakku itu >>