Training 4 Iqy ? Training apakah ??

Biasanya orang duk sebut potty training..kan ? SAY NO to DIAPERS..hehehehehee..Tapi tak sampai masanye lagi untuk ajar budak ituuu tentang potty training..So,ape training yang me duk ajar iqy skang? Skang me ajar Rifqy tdo tanpa buai..Rifqy ni mmg suka tdo buai tak kira siang atau malam..Dulu,kalau nak g opis,abis angkut..buai mmg dah ade umah umie die.cume kami angkut yang motor letrik tuh la..NOW tidak lagii..me dah tak bawak lagi.actually dah lame da die mmg tak tdo berbuai ms siang hari especially bile die duk ngan umie die..
Tapi balik umah,nak tdo..me still gune buai..nak tdokan malam2..ALhamdullah..hampir 2weeks sudah..Rifqy tdo tanpa buai..Suke sangat ! ! ! Waktu weekend pon, me tak gune buai..tepuk2 die je..terus tdoo..HOOray !! Ujung minggu baru ni pon same.Walaupon baba Iqy xde, me still leh layan die..sambil2 buat keje rumah..masak. ++++++ kalau duluu la sgt susah nak buat keje kalau baba die xde.sebab nak kene tdokan die dalam buai..duk dalam buai pon..punye la susah nak tidoo..pastu tdo sekejap..dah bangun..NOW, TIDAK lagiii ! ! 

Bile time die cam ngantok je..die merengek2..me baringkan die then die akan tdoo..kalau dulu..sangat susah tauu nak tdokan diee tanpa buai..sekarang TIDAK lagiii..Gud BOY ! ! !

 " Iqy gudBoy kan, MAMA "



Takkan Jeling je kot ! U click..I click..let me know!!

10 comments:

  1. senang kan dah takde guna buai..hehe.gud luck for upcoming potty training sesion..

    ReplyDelete
  2. mmg payah klw anak kita jenis tido berbuai kan
    sama mcm damia..kecik2 dulu mak aii
    buai benti skit dia jaga
    asik nak berbuai je
    last2 dia sendiri xmau tido buai
    xde nak kena praktis stop buai
    nasib baik

    ReplyDelete
  3. gud jobiqy... susah yer pki buai? me tk tau coz danish tk pki buai langsung.. ape2 pun, teruskan berusaha mama iqy

    ReplyDelete
  4. Dhiya memang x pernah ada buai..
    memang dari baby x tido buai, x nak ajarkan...

    tahniah iqy, iqy budak pandai mestilah boleh kan????

    ReplyDelete
  5. buai kat umah tue pun dah nak kena simpan..selamat satu space hehe

    ReplyDelete
  6. lg senang xyah pkai buai..sng nak kemana2 nnt..gud boy..

    ReplyDelete
  7. memang payah naa..akak dulu siap angkut buai kehulu kehilih jer..tapi msk je hariz umor setahun dah takmo buai..huhu, tau2 jer mak dia penat nk angkut..hehe

    iqy pon good boy..

    ReplyDelete
  8. bagus tido tanpa buai sebab kalo pakai buai susah nak berjalan la, balqis dulu umur 1 tahun kami dah stop kan opahnya la yang ajar dari kecik, kalo ikutkan kita memang tak mau pakai buai punyer

    ReplyDelete
  9. wah..bagusnya iqy..bijak2..hee

    ReplyDelete