Di saat 30 weeks pregnancy

Wajah terkini mama pregnant ni.
Now sudah masuk 30weeks. Wah..dah nak masuk 8month.Berdebarrr...

Tengok pada muka..takde lah nampak gemuk pon.
Memang ramai yang cakap especially mak ngan jiran2 umah mak...bila tengok muka, x nampak macam mengandung pon...eh ye kerr? heheh....nak buat macamane, gemukss tak naik kat pipi...

ANd..smalam pegi buat monthly checkup ! Berjaya menambahkan berat badan 4kilo dalam tempoh 5 minggu hokey ! Hebatttttt sangattt............memang terkujatt tengok nombor tuu.Seriusss...Oh...mungkin salah penimbang tu rasenyerr.

Biasala, bila dah naik mendadak, of course la Dr tak senang hati.hurmm..so refer Dr la jawabnyer..Bila dah jumpe Dr, terpaksa la ambik darah takut2 ade masalah lain..


** Pregnant anak ke2 ni memang beza ngan rifqy dulu. Yela kan? umur dah meningkat..badan cepat rasa tak selesa. Nak jalan jauh sangat pon dah terase lenguh2.
Bila dah baring2, sah2 nak bangun mmg sangat susah especially time bangun tidur. 
Kadang2 cramp mase tidur..Mula la menjerit panggil suami kat sebelah tolong urutkan..
Alhamdulillah..dugaan untuk ibu2 yang hamil. Besar pahalanya....

Shayer nak jadi abang dah !


*** Dah tak lame dahh........2 bulan lagik !Takutt tetap ada !!



11 comments:

  1. betui laa..x nmpak gemoks kat muka pon...sama mcm Kak G, preggy this time mmg penat..nak baring pon kena sideway..x sm cm preggykan Nureen dulu..
    Neway, take care yer babeh..:)

    ReplyDelete
  2. Kita mgu ni 32 weeks masuk 8 bln dah
    Btol klw tido susahbrs nk bangun
    Kita timbang bese naik dlm 1kg
    Plg banyak naik 1.9 kg haha cuak time tu takut kn mnm air gula
    Lebih 2kg kena mnm air gula eyekkk xsedap

    ReplyDelete
  3. ah ah..tak nampak naik pun ..best nya..

    biasa la..umur dah makin meningkat..memang mcm tu kan..Ayu dulu pun..masa pregnant Iris..memang tak larat
    2 bulan lagi..tak sabarnya nak tgk baby..semoga semuanya selamat yer.take care!!

    ReplyDelete
  4. Btul..
    Nmpk mcm tak preknen
    Tapi berseri seri... :)
    Apa apa pun, take care k!
    X lama jek lagi tu :)

    ReplyDelete
  5. Bestnyaaaa. Xsabar nk tunggu baby sis

    ReplyDelete
  6. nampak berseri-seri tak macam mengandung pun.. ;)
    apa-apapun moga sihat dan kuat dalam mengharungi dua bulan terakhir ni.. ;)

    ReplyDelete
  7. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  8. suka tak Iqy nak dpt adik? :)

    ReplyDelete
  9. takut mmg takuttttttttttttt huwaaaa meh kita takut sama2

    ReplyDelete
  10. me tak dpt nak merasa preggy moments dh ...mesti debar2 tu menghitung hari ;)

    ReplyDelete
  11. semoga dipermudahkan segalanya...experience pun memang dah ada tapi orang kata lain anak lain pengalaman nya....

    ReplyDelete