Puasa tak menjadik..Haiyyaaa !!


Semalam me kengkonon dengan semangat nye berpuasa.Semangat nak puasa sampai masak malam2 buat lauk sahur. Pastu kejut suami suh puasa skali.hehehhe..So, bersahur la kami dengan penuh semangat.Ala-ala macam sahur bulan puasa. Oh sungguh rindu saat itu..Bulan puasa dah tak lama dah..

Yang kelakarnya, masa sahur malam tai, sempat lagi pikir and tanya suami...Nak masak ape ek mase berbuka kang ! Gelak je suamiku.Mak aiii...baru sahur,dah pikir pasai makanan nak berbuka kang.Nafsuu makan mmg xboleh blah !!

dah pose elok2..skali............sampai tengah hari...................oooo...Cannot la pulak ! Adoiiii..semangat tau nak puasa.Takpe la..xde rezeki nak puasa hari ni. So balik je keje, terus kungkangkungkng...masak untuk suami. Me beli ikan merah kat pasar. masak asam pedas ikan Merah.Walllaaaaa..Meletopp laaa walaupon tak de la best sangat pon. Boleh la sekadar nak isi perut yang lapar ni.


Inilah die rupa asam pedas ikan merah.
Me buat tak pedas sangat. Takut suamiku xleh nak makan. 
Sebab perut kosong kan..kalo tetibe masuk makanan yang pedass,,mmg kesian la kan?

## Oh hooo....Bile la leh puasa ni....Ku tinggal puasa 3 hari lagi..
Korang dah habis ke ganti puasa ?


8 comments:

  1. hahaha lawaklah...selalu jugak camtu...semangat nak puasa bila tengahari tak jadik...

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHA...de lg satu hari..esok pose lg..tinggal kakna ke belakang..

    ReplyDelete
  3. arini lastday ganti puasa..kak amy tk pernh masak asam pedam..hehe

    ReplyDelete
  4. haha..saya pon pernah camni..bukan main semangat bangun sahur, pastu tak jadi puasa..:)

    ReplyDelete
  5. asam pedas nampak sedap..nampak sedap tu penting,rasa belakang kira ;p

    ReplyDelete
  6. Hehehe sedap nya makanan :D

    ReplyDelete
  7. sy tgl sehari lagi, ingat hari nie last ler nk posa sekali mlm tadi pas isyak period..punah harapan hehe...
    sejak ganti posa 3 hari sebelum nie mmg letih, sampai nk buat kerja apa pun tak boley ketar2 jek rasa, tapi tahan jugak sampai buka heheheh tapi time nk dekat buka tu mmg mcm budak2 belajar puasa ler, letih sangat2....

    ReplyDelete
  8. 3 hari oklah nurul laie 30 harii.dah ganti 30 ari.sebulan wokeyy.nielah natijahnya besalin bulan ramadhan

    ReplyDelete