Seharian Di Pantai Mangkuk

Assalamualaikum semua..

Hari ni me nak update pasal entry yang dah lapok. Gambar yang dah berkurun berada dala laptop ni. Jenuh nak tunggu tuan punye kamera ni publish kat blog.Hehehe..

Alkisahnya, weekend aritu (Lupe dah weekend bile....sbb dah lamaa), kami picnic berramai-ramai ngn budak2 opis. Tujuan utama picnic adalah ade insan yang teringin sangat nak belajar mancing. So, mr hubby yang gentlement itu pon willing nak ajar diorang ni. Padahal, suami ku ini mmg pantang dengar bab2 mancing ni. Memang die takkan tolak la. Nama pon hantu pancing, kan?

Bile dah sampai sana, kami carik port yang sesuai untuk berpicnic. Tugas encik suami dan kawan2 laki la ye. Kami hanya menunggu sajork. Yang penting tempat mestila tidak panas.Hohooo...Ade ke tempat yang teduh kat tepi pantai ni wahai cik Maliana ?

Antara makanan yang best.BBQ ! Oppsss..ayam tuh i yang perap tauu..
Dah la tak pernah nak perap ayam banyak2.Tetibe kene perap, so main tibai je laa..






Insan-insan yang berangan nak jadi model dan gitalist ala2 macam yuna la tu..Layan je laa


Dengan senduk pon nak posing ! kalo dah jenis yang suke gambar, mane2 pon nak snap..


Kitorang siap bawak khemah lagik. Khemah untuk smbahyang and rehat-rehat. Tapi xde pon nak rehat dalam khemah, sbb panas sangat. Mane si anak bujang mama ni ? Budak itu, mmg asyik main saje. Mujur la ramai kakak yang nak layan die main ball. Asyik duk paksa kakak suh main ngn die..Gelak sakan die..

 Baju pon idok pakai ke Rifqy.
Mase ni baru pas mandikan die..Boleh pulak die tak nak pakai baju. 
Last2 kene pujuk ngn kakak ira, baru la die nak pakai..pandai kakak ira pujuk iqy ye..

Tengok la kakak yang tgh pakaikan baju adik Iqy. Best kan ? ku mmg suke berpicnic ngn diorang2 ni..
Diorang secara paksa rela layan si iqy mmg sgt aktif dan tak duduk diam..Sabau je laa ye !!


## Saya memang suka berpicnic ngn teman sekerja saya ! Sebab diorang mmg sgt sporting ! !
And.. kami suami isteri jenis yang mmg suka berpicnic..
Masak2 lauk, pastu makan kat pantai..kan best tu !! Korang lak macamane ?

4 comments:

  1. sonoknyer makan2 tepi pantai...

    ReplyDelete
  2. Huwaaa sedapnya BBQ :)
    Dah lama tak ber BBQ :)

    ReplyDelete