1st Day Raya 2012

Selamat hari raya kawan-kawan..Rasanya semua orang dah stat masuk keje kan? Mood nak keje pon mmg melayang la..Tapi kan, saya mmg sibuk stat masuk raya ni.Tapi masih lagi berpura-pura macam xbizi.Sebab malas punya pasai.Saya ade audit tapi buat2 tak tau saje.Banyak bende tak settle...huhuhu....Ok dah..Tak nak cakap pasai keje2 dah..Bosan kan??

Macam tahun2 lepas gak, saya memang raya atas jalan raya.kikiki..Means ulang alik kesana kemari. This year, turn pagi raya kat umah mak.Alhamdulillah, tahun ni dah tahun ke4 kami beraya bersama. And stakat ni masih mengikut jadual raya yang telah ditetapkan.hehehe...So, tahun ni, malam raya tdo umah mak.Adik laki yang kat johor dah ade kat umah.Rifqy mmg sangat suke la sebab ade geng leh main2. Abang farhan ngan adik syahmi..Memang rifqy tak duduk diam langsung..


Rifqy ngan adik shahmi.
Buai usang umah tokwan..Buai ni dh lame gile..Dah bertahun tahun..
Rasenye ade la dalam 20 tahun dah kot....Sampai la ni, leh gune lagik..
tapi tempat duduk tu dah letak kayu dah...kikikiki...
To'ki, beli la buai baru leh cucu2 kesayangan main buai..kikiki

Tahun, saya berkesempatan sembahyang raya. Anak pon dah besar.SO die ok je time orang sembahyang.Baba die cakap, rifqy berdiri je kat baba solat.Gudboy la anak mama ni,
Pas balik solat raya, terus p ziarah jiran2..Memang tradisi taun2 lepas, mesti nak g raya ramai2 ngan jiran sebelah rumah ni..pastu pakat serang umah jiran..Syok..gelak sakan...

And..part yang tak best,,sebab tak sempat bergambar ngan adik2 dan mak..sebab masing2 rushing nak g raya.Saya pon terpaksa berkejar-kejar jugak sbb nak balik umah mil lak..Mak ayah rushing gak sbb nak balik umah nenek..mcm tu la tradisi raya tiap tahun..
Pagi solat..pastu ziarah umah jiran2..pastu terus gerak balik umah nenekk...


MyFamily..Adik2 kesayangan..
yang tengah tu.adik no 2..tapi gaya die mmg macam abang saya ! Hehhee..Anak pon da 2 !!


Budak yang tak leh duk diam langsung.
Sangat susah nak snap gambar die.terpaksa kejar..last2 malas la mama !
Thats why la gambar this year mmg sangat kurang...

Dalam pukul 12.30 kami bergerak ke rumah sepupu ayah..And terus balik umah mil.Sampai umah mil dalam pukul 2.3o petang.hehheee....Tuh pon mmg lalu ikut highway..So mmg tak jammed sangat la..


Budak rifqy yang sangat moody.
Boleh pulak time ni die mengamok..nanges..Ape yg die nak, tak tau la


Rifqy bersama cousin..
Rifqy mmg tak pakai baju melayu.Sebab dah lewat petang..
Baju melayu pon mmg dah tak elok sbb kene air manis..
Adoii..tuh yang pakai je baju lain asalkan masih bertemakan merah..Boleh la....


## Memang seronok kan jalan2 beraya umah sanak saudara..umah kawan2..mmg best....
## Korang berposing sakan tak time raya ni??

4 comments:

  1. kami pon tak banyak gambar raya.. semua sibuk dengan aktiviti masing2..

    p/s: dah update gambar baby cot tue.. nak beli untuk bakal adik rifqy ker? hihi..
    http://mamiuyun.blogspot.com/2012/08/shopping-last-minute-sebelum-hari-raya.html

    ReplyDelete
  2. Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

    ReplyDelete
  3. comelnya hero dia..in red lagi..love the pic Rifqi pakai baju emlayu tu..mcm dah besar je nampak..

    ReplyDelete
  4. meriahnya raya lagi meriah dapat kumpul ramai2....comel Rifqi berbaju melayu

    ReplyDelete