Hanginn betul laaaa...Kawan eden terkena ngan peniaga online ! !

Me kan mmg suka jugak la beli barang online..baju rifqy online.Sebab tak menahan nafsu tengok baju2 yang Chanteq.Walaupon me dah tau risiko yang mungkin ade..me ttp beli gak..ALkisahnye..baru ni.me ade la jenguk2 FB seseorang..yang ade jual slingbeg..beg die mmg chanteq gak la n murah..So,me tunjukk la kat opismate and diorang pon mmg sangat berkenan..

So,diorang mmg bersetuju la nak beli beg tuh..me tak beli pon..diorang yang beli..Me tolong order untuk diorang 3 beg..2 beg dari pattern dan kaler yang sama..dan 1 lagi pattern yang lain..Jumlah rege adalah RM84 termasuk pos..So,ziana g bank in kat machine cash deposit..jadi nak tak nak.mmg kene bank in RM90..so ade balance RM6..pas bank in,me msg la kat orang tuh yang me bank in lebey..Dengan harapan..balance akan dipulangkan sekali ngan barang yang dipos..Sebab me pon pernah alami bende yangh sama aritu..dorang mmg pulangkan balik duit balance letak dalam barang yang dipos..

Then..bila barang sampai..terkezut eden..sbb ade..dapat 1 beg yang kaler lain..BUKAN seperti yang diorder.and..tak de pon balance duit tu..bukan kesah sangat duit tu..tapi ye la kan..adat berniaga..Me ade msg kat FB die..langsung tak berjawab..kalau me nak berPK positif,mungkin die busy kot..tapi FB die aktif je.. Entah laaaaa..kesian lak kat ziana yang dapat beg bUKAN seperti yang diharapkan..huhu...Mungkin habis stock..mungkin..tapi..nape tak inform sepatah kan ??hurmmmmm..Say sorry sepatah pon dah ok rasenyeee..kan kan kan 

Entah laa..xtau nak pk..ape2 je laaaa..


6 comments:

  1. ish..ada juga ye mcm tu...berniaga mcm tu xberkat la..tu dah kes menipu..klo xda stok patutnya bgtaula awal2 kan..sian kwn mamarifqy

    ReplyDelete
  2. mmg sangattt x patut..kena jd owg yg btanggungjwb lah kan..huhu..
    hope ur friend bsabar k..kdg2 Allah nk uji kita juga..

    ReplyDelete
  3. tak bertanggungjwb...patut bagi tahu lah stok tak ada...mmg tak lama la meniaga kalu mkn duit org...

    ReplyDelete
  4. mana fb dia?? war2kat sini supaya kitaorg tak beli kat dia

    ReplyDelete
  5. tiba2 teringat, duit balance Naa ada lagi kan yg me belum pulangkan--cepat sms me ur maybank a/c number, me nak transfer--sori tau sbb me lupa...dh lama nak pulangkan
    012-9741376

    ReplyDelete