Prudential BSN untuk Rifqy


Akhirnya..

Actually secara officially dah dapat card ni since bulan 5 kot..
Hurmm...bile dh warded, baru terhegeh nak ambik insurans untuk anak...kikiki
Takpe..yang lepas..lepas la kan? yang akan datang,kite tak tau lagi ape yang terjadi..

Prudential BSN pilihan kami.


Memang saya ambik insurans ni mampu dengan keupayaan kami suami isteri..
Tak mampu nak ambik yang mahai2..Ambik sekadar yang mampu and yang penting kami mahu yang terbaik untuk Rifqy..RM130 sebulan sajork..tak mahai sangat.Kang tak terbayar kalo ambik mahai2.
Gaji makpak bukannya ribu raban yang banyakk hehe...boleh la cover medical + simpanan pendidikan.. 
Dalam usia 18tahun, ade la dalam 20k saving untuk pendidikan..ok la tu...
Kalau yang mampu tu, leh ambik sampai RM300/400/500 kan ? huhu..
tapi yang kami ambik untuk rifqy ni pon dah banyak yang cover..ok la untuk masa depan..kan ??


** Dulu2, jujurnya, saya mmg kurang aware pasal insuran untuk anak ni..
bile dah kene warded, baru la terfikir..
Incident yang mungkin kite tak tau akan terjadi..Semua kehendak ALLAH kan ?..
at least ade la jaminan untuk kite kan ? 
Saya ambik ngan kawan babarifqy..Senang ambik ngan kawan yang kite kenal.Ade mslh, leh direct terus..

** Anak2 korang gune insurans ape ?

6 comments:

  1. balqis b4 this pakai PRUBSN sama cam Iqy sejak umur 3 bulan (case sama cam Naa ank dah admitted baru nak beli insuran), tapi lepas kami kena kes PRUBSN hanya allowed client admit b4 9pm & doktor mesti kuarkan medical report b4 9pm,kalo lepas kol 9pm anak warded, kena bayar deposit RM5k so we all tukar ke pio Prudential punyer, 24h leh admit sepital, senang hati sikit tak payah nak terkejar2 incase anything happen.

    tapi now company cover Insuran ING untuk family, lagi best tak payah pakai insuran sendiri, tapi saving & pendidikan adalah yang paling penting, untuk masa depan anak2 kan...mmg amik kadar yang mampu b4 this pon we all amik RM200 sebulan, bila ada kemampuan sikit baru la naikan jadi RM400 sebulan...

    Now insuran very2 important, setuju?

    ReplyDelete
  2. SAMALAH...AMIK PRU BSN JGK TAPI RM120 JE..

    ReplyDelete
  3. anje- ye ke pru bsn macam tue.. tq ada info baru..hihi.. anak2 ila mmg pakai prudential itself bukan bsn .. takde problem masukla jam 4 pagi pun..

    ReplyDelete
  4. saya amek great eastern utk eyyan..da lame amek sejak lahir..hihi..mak die jek umo 27 baru amek..sy punye lagik mura 110 jek

    ReplyDelete
  5. PRUBSN DAN PRUDENTIAL BSN TAK SAM KER? ME AMIK YG SAMA CAM IQY

    ReplyDelete
  6. Kak G pon amik sm mcm Naa..prudential BSN n yg penting takaful ygmengikut islamic scheme..kalau lain2 insurance takut psl x guna islamic n fund tu takut diorg invest kt tpt x sepatutnya...:-)

    ReplyDelete