kami berpiknik ber3 ! suke =)

 Ujung minggu yang laluu..ari Jumaat baru ni.Bosan2 duk umah.Hubby ajak g berPIKNIK.
Nampak macam jauh je me nak g berpiknik? oh sgt la TIDAK ! berpiknik secara suke2 sahaja. Just bawak Iqy jalan2..Leh la Rifqy bersukaria berjalan jalan..Memang suke sgt la sikecik ituu. Anak Riang.Mama suke !
Temaa pada hari ini..Hehheee..Ade tema la pulak.Macam2 ! Ye laa..Mama mane yang tak happy bile tengok si anak yang asyik sengih je.Duk main kejar2.Duk main sepak2 bolaa.

Me just masak2 yang simple sahaaja. Just masak nasi.Buat lauk sket. Untuk me ngan babaRifqy.JUga untuk Rifqy..Masak yang paling mudah. Ayam masak Merah.Goreng ikan. Goreng sayur. Sonang sahaaJaaa.
After settlekan sume barang yang nak bawak..daalam kol 3pm after baba solat jumaat,kami bertoalk ke Lagoon Kuala IBai. Sape kenaiiiiiii ? Orang tengganu kenal la kot..Sampai sane..carik lokasi yang agak sesuai.Tujuan lain BabaRifqy bawak kami kesini..adalah untuk memancing.He loves to Fishing.Hobby !

Best suasana kat situ sebab mase kami sampai tuh..mmg orang tak ramai and dekat dengan playground.Tapi waktu tuh agak panas..so mmg tengok dari jauh ke playground tuh. rifqy da mule tunjukkan aksi2 nak g kat playground tuhh..bile lepas je..asyik nak g situ jeeeeee..sabo jer laaaaa..Cume yang tak best kat sini..sbb dekat sgt dengan air ! bahaya untuk budak2 yang baru boleh berjalan.sangat terujaaaaa nak g ke arah ituuu.
Bukan bahaya untuk budak yang baru leh jalan je..budak2 yang pantas berlari pon bahayaaaa! Apepon..pengawasan parent mmg penting walau kat mane pon kite beradaa..Right ??

Ok. Now jom layan Picture..yang sempat me snap mase kat lagoon =)

 Ikan Goreng Simple.
Ladaaa..wajib la.Me mmg penggemar LADA yang tegar ! Sangat TEGAR !!
Ade sape2 suke pedass??

 Sayur Goreng Kobis yang simple JUgak !!

 Ayam Masak Merah..Yummy !!

Yang ni peberet ! Scarlot..Betui ke idop eja tuh..hehehhehee..
Rifqy sgt menggilaiii scarlop ini =)

Da habis tengok Makanan..Mai tengok aksi Sikecik Rifqy bile me lepaskan die berjalan-jalan
kat area lagoon ni.Sungguh suke la die.Asyik senyummm simpul je

 alaaalaalaaa..budak busyuk niee..senyum simpul die..

 Masam bebenor muke die.
Nie kes kene paksa sbb nak g main..Nak g jalan2..Tuh yang masam mencukaaa tuh!
Kene paksa duduk diam2 ! Mama sebok nak makan..die sebok nak jalan2 !


Nih la baru mase main sayang ! Nih la bola peberet die.
Bola kesayangan die la nie..Tengok bola nih..terus sengih pegi kejor bola ituu

 
Takkan Jeling je kot ! U click..I click..let me know!! 

5 comments:

  1. best tuh kan ? scarlot tu cm ne nak buat ?huhu

    ReplyDelete
  2. pegh
    sempoi la
    bawa bekal cili seketol2 mcm tu
    mmg kuat pedas ni
    kita suka pedas gak
    tp xreti nk geget sebatang gitu hehe
    kena ptg2 halus dlu

    ReplyDelete
  3. rajinnya sis...lepak smbil mkn2..ifa xsuka sgt..serabut..ramai org nie..haha..pastu ada lak kdg2..aksi yg wat sakit mata..adeh...haha

    btw..me pun suka pedas gak!!

    ReplyDelete
  4. rajin na berpiknik ek.. hehehe..

    ReplyDelete