2nd Day at Pulau Pangkor

Masuk hari k2 kami diperak..Memang kami merancang untuk pergi ke Pulau pangkor. Bawak MIL sekali sebab ade sedara mara kat sana.So bile bawak mak ni,dapat le rege diskaun untuk bilik.hehehe....sambil2 MIL nak g melawat umah sedara kat sana.lame tak g sana..

Sampai kat jeti , mmg dah agak lambat.Feri pukul 945am.Tuh yang main tibai ambik je topi untuk Rifqy.Mula2 nampak mmg dah bekenan..bile pk2,macam gegirl la pulak.Tapi bile dah disaat akhir,main grab la jugak.Bile die pakai..ok je..Chanteq je topi tuh kan??

Jom Tengok wajah Rifqy yang excited naik FERI ! ! !

Ni gelagat rifqy atas feri..Mula2 muke bukan main cuak lagi.Asyik duk sebut..ma akut..ma akut..
Mase perjalanan balik..bukan main lagi die berlari kesana kemari dalam feri tuh !

Bile dah sampai..kamipegi melawat sedara mara..And after zhor g check in kat bilik
Then bawak Rifqy g tengok2 pantai duluu..mule2 takuttt..lame2 baru la ok..

Rifqy ngan tok mok aka myMIL
MyMIL mmg sporting bab2 gambo2..i Like..kene la ngan menantu nie.

Mase time nak mandi..rifqy punye la takut.bile letak dalam air..muka cuak je.Muke mmg nak nanges.
After 15minit,,die dah tak takut..memang muke gembire gile.sonot tengok.Me beli pelampung kat die..Siap marah mama lagi..sebab tak mo bagi mama pegang pelampung die..ketawa sakan dalam air
Bile mama test nak ajak balik..cepat2 die jawab..tak moo..tak moooo ! ! !

Kami stay kat Palma Beach Resort.Memang tak jauh dari pantai.
Bilik yang sangat ok. Dengan harga yang murah..hehehe..untungnya ade sedara mara =)

Bergambar depan bilik..sebelum bertolak balik pagi hari sabtu !

Mase naik feri nak balik ke jeti kat Lumut, Rifqy main ngan anak mat saleh.hehehhehehe
Bukan main suke lagi die main2 ngan budak ensem mat salleh..nanti me letak gamboooo.


Penat sebab mandi Pantai
Me memang jenis yang suke mandi pantaii..sangat suke !
Korang suke  tak ?? Pasni babaIqy ajak g pulau kapas lakk..


Lots OF LOVE..Tq Sebab JENGUK sini !

16 comments:

  1. Seronoknya jenjalan..rs nk pi pangkorr ke cuti ujung tawun ni....

    ReplyDelete
  2. Myra selalu gak p Lumut tu, adik stay sana :-)

    Pangkor sekali je p, pusing setengah hari kitorang balik :)

    ReplyDelete
  3. Hencem ye Iqy!!!! Mama dia pun x kalah dgn snyuman.. ;))))

    ReplyDelete
  4. pulau pangkor memang best....
    suka tengok gelagar rifqy

    ReplyDelete
  5. echem la RIFQY nih + ngan topi dia tuh...

    ReplyDelete
  6. iqy dah jejak dh pangkor..
    zakwan tak jejak pun lagi wpun kg kat perak, hehe

    topi beli kat lumut ek? smart la..retro abes!
    zakwan takmo nye pakai..mesti nak ade gmbr mc queen gak, huhu!

    ReplyDelete
  7. last pegi pangkor 5 taon lepas kot!

    ReplyDelete
  8. amboi, syoknya cuti2 melaysia ;)

    ReplyDelete
  9. iqy stylo! hehe comei suka tgk topi dia

    ReplyDelete
  10. dah besar dah iqy tapi badan dia tegap..arief kurus..

    ReplyDelete
  11. encemnye iQy bertopi gituw..sukee nengok~

    ReplyDelete
  12. encemnye iQy bertopi gituw..sukee nengok~

    ReplyDelete
  13. rasanya g pankor sekali jew..bilalah nak g lagi..seronok tgk gmbr anak bujang mu nih mama iqy=)cumilllll..bilalah nak dapat anak laki pulak nie..huhu

    ReplyDelete
  14. lamo doh x mandi pantai..kalu cuaca mendung, sedap la mandi..x kaba igt hihihi

    iqy takut laut sbb bunyi ombak kot naa..dulu anok keli gitu gok hihiih

    ReplyDelete
  15. takot mandi pantai sbb slalu pk ade jaws..hahahah..

    ReplyDelete