Aritu, me tengok Kak Gie Masak ketam, teringin gak nak buat. Tapi me lagi suka ketam masak merah. So,weekend buat la ketam masak merah. Meletop la makan.Dengan pedasnyeee..Adoii..Walllaaaaaa..
Ketam Masak Merah.
Merah Menyalaaaa......Hheehehehhhehe
And..2 hari lepas kot, tengok Kak Gie gak Post kat FB die..Char kuew Teaw..Adussss..
Kecur air liur eden Tengok.Apo lagihh...pepagi lagi,,,buat Char Kue Teow..
Best kan duk umah lelame time cuti, macam2 leh try masak..
Char Kue Teow Versi MamaRifqy.
Versi MamaRifqy sebab.....xletak daun kucai + kerang..hehehee..Malas nak suh hubby g carik daun kucai.so, main tibai je la ape yang ade kat umah.Actually, telur pon xde,tapi sempat paksa suami g beli kedai jap..kalo takde telur, xde makna la Char kue Teow.Kan ??Betoiiii x ??
*** lame cuti..kan ?? pnatai barat still cuti kan ??
me mmg cuti..sbb mmg apply Annual Leave..Yessss..sesi duduk umah lagik...
wah! pandainya akak wt charkuetiow!! nak resepi?? huuuuu
ReplyDeletesedapnye tgk ketam & char kuehtiaw naa msk tu....nanti try la tiraisu tu..mmg mudah bangat..whipping cream tu cr kt kedai jal brg2 kek senang dpt
ReplyDeletewah meleleh air liur!!
ReplyDeletewah meleleh air liur!!
ReplyDeleteterbaik nyer char kteow..saya suke giler kot :)
ReplyDeletesedapnya tengok ketam...terliur rasanya
ReplyDelete