Apa beras pilihan ? Me main hentam sajork !

Kadang2 certain orang mmg agak cerewet dengan beras kan? Macam MIL, mmg biasa makan beras siam. Memang sentiasa ade je stok beras siam.Skarang lagi mudah MIL nak borong beras siam sbb menantu aka husband najihah orang kelantan. Ape agaknya beza beras biasa ngan beras siam ? Kalo me la, me hanya perasan dari segi nasi tuh je..kalo beras siam, nasi tuh sebijik sebijik.nasik tak hancur.Memang nampak agak cantik kalo nak dibandingkan dengan beras biasa.

And pada me la,,me jenis yang tak kesah makan beras ape pon.Hahhaha..Simple...me ngan husband main tibai je beli beras. Ape2 je..brand ape2 je tak kesah..hehehheheee...Rasanye tetap rasa NASI.hehhehehhehe..Kuikuikuiiiii...


** korang lak camne? Pilih2 beras ke? banyak sangat brand beras yang selalu kuar kat TV kan ? Macam2 jenis ada..Cuma pilih sajorkk..



Lots OF LOVE..Tq Sebab JENGUK sini !

8 comments:

  1. kaka pun sama jer... beras apa pun bole... hehe..

    ReplyDelete
  2. hehehe..kite suke beli beras faiza sambil tu boleh menderma ke tabung bersamamu tv3.. tapi beli beras yg biase jer..bukan beras basmathi tu.. :)

    ReplyDelete
  3. kite pun tak kisah kadang2 beras faiza menjadi santapan..kadang2 beras nsk pun jalan jugak hehehe

    ReplyDelete
  4. sama kak jue tibai jugak janji beras tu bertukar jadi nasik..hahahahha

    ReplyDelete
  5. sy sama mcm mil naa...mesti nak beras siam sebab senang nak masak....kalau lebih air pun tak lembik....sb x suka nasi lembik...hehe...

    ReplyDelete
  6. beza tau penah hubby beli beras jenis lain dari yg selalu hubby beli.. ila boleh rasa dari cara isi air masa menanak tue & warna..hehe..mehla sapa2 nak amik i jadi QC beras!!

    ReplyDelete
  7. mama, bgs topik nie....:)
    esok akak citer pasal beras plak:):)

    ReplyDelete
  8. hehehe..
    beras..kl sy agak2 memilih..
    bukan ape..
    terasa bezanya kl makan beras biasa2 aje..hilang rasa manisnya..
    hahah..biasa makan beras Sunflower tu..tp dek kerna duk Cheneh, SGT TIADA STOK..maka, berubah kepada Beras Jati Faeza..pon horait..
    he...

    ReplyDelete