PART3 !! Takut DOKTOR kah ??

Hari pertama dan kedua Rifqy kat hospital..keadaan die mmg lemah je.Tak larat jee..
Bile ade oarang datang lawat die..ceria je mukaaa..makin aktif la die..
Budak yang biasanya susah sangat nak tido.
Suka main.
Tetiba jadi mudah sangat tidoo..letih sikit..tepuk2 diee..terus lena.Especially after kene sedut.mesti akan tido..sbb penat nanges kot sepanjang kene sedut..++ ngantuk sebab ubat ituuuu..

Walaupon..setiap kali kene sedut budak ini akan nanges...Iqy kuat jugak..sebab setiap kali nurse masukkan antibiotik ikut jarum kat tangan die..die mmg tak nanges..Kalau bebudak lain..mmg nanges la..siap ade yang meraung-raung lagii..sume nurse puji Rifqy..Puji bahagian itu je laaaaa..
Nape me kate..PUJI BAHAGIAN ITU JE... ????
sebab Rifqy mmg akan nanges setiap kali nurse dekat ngan die. Macam nak ambik suhu badan.nak check BP die..mmg die akan nanges..sbb takut..ngan doktor ???? sangat la takut ! Nampak je DR datang kat mama..terus muke akan berubah !!terus peluk mamaaaaaaa..haiyaaaaaaa !!

Masuk hari ke3 dan 4, Rifqy semakin aktif ! sangat2 aktif ! sangat2 SUSAH NAK TIDO !!!!!
hadoiiiiiiiiii..akan tidoo bile penat bermain !!!
Tapi..boleh PUJI..sbb time malam..die akan TIDOooooooo sungguh2 ! Leh la mama SLEEP !!,

  AND masuk hari ke3 RIFQY TIDAK LAGI menanges bile kene sedut !! YEay !!!!!




Takkan Jeling je kot ! U click..I click..let me know!!

12 comments:

  1. ye la..lama2 dia pun dah biasa kan....hero tul Iqy nie...

    ReplyDelete
  2. iqy ni kena sama cam kes balqis la, siap wat fisio lagik, gedebak gedebuk kena tepuk belakang dia...nangis usah cakap la...menyalir je air mata dia

    ReplyDelete
  3. salam Na,
    pengalaman Na mengingatkan kembali saat Batrice di warded atas kes yang sama mcm iqy....asthma & jangkitan paru2....
    5 hari Batrice warded kat hospital kluang. 3 hari ward HDW and 2 hari ward biasa...

    Batrice pun sama dgn iqy
    nanges jer bila tengok dr or nurse datang..esp bila bawa picagari..padahal2..bukan nak cucuk dia dah...nak masukkan ubat...tp coz' dia dah trauma masa hari 1 tu..asyik kena cucuk jer tangan dia utk ambil darah and masukkan drip....terus trauma bila nampak doc or nurse..sian gark...kadang rasa nak nangis sama tengok keadaan dia...tp kena gark kuatkan hati nie kan....

    and since hari tu
    batrice bergantung ngan gas kat rumah....and now alhamdulillah
    asthma dia makin kurang...and dah tak bergantung sangat pada gas dia..kecuali kalau tengok dia batuk2 or selsema tak henti....

    hope iqy makin ok k
    auntie doakan selalu k

    ReplyDelete
  4. salam kenal, semoga rifqy cepat sembuh, anak saya pun pernah kena juga dulu.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah
    moga cepat2 sembuhh ye

    ReplyDelete
  6. mungkin jugak iqy takut dengan doktor..
    tak bolehlah tgk gambar iqy tue..
    sedih..

    ReplyDelete
  7. Semoga iqy semakin sembuh yea..

    Adik kita yg dah tua bangka ni pun, kalau astma bertandang lepas sedut tu ketar2 kaki tangan, tido x ingat dunia...

    Iqy good boy..budak kuat..

    ReplyDelete
  8. Iqy kita boleh geng lahh. Huhu I hate jarum!

    ReplyDelete
  9. patutla blog senyap je kalau tidak hari2 ada update pasal iqy..cepat sihat ye iqy..

    ReplyDelete
  10. slalu nye baby mmg nangis .. tp bila dah besar slalu amik nab ... diorg tak nangis dah sbb dah biasa ...

    ReplyDelete
  11. sian rifqi..get well soon dear!

    ReplyDelete