Family day at Kembara Beach Resort (Part 1)


AMboi...ayat ! Tajuk bukan main lagi.Siap ade Part 1..Nak buat banyak entry ke Maliana ?hehehheheh..Rajin bebenor menaip entry..Macam yang me ade bagitahu, kami 1 family berFamily day kat kembara Beach Resort , Merang, Terengganu. Tempat yang agak jauh.Jauh dari kebisingan bandar. Sesuai la untuk kami anak beranak berhoha huhaaaaaa kat sana..hehehehe..

Kami sampai kat sane lebey kurang pukul 12tghari kot.Buat ape yang patut.Kemas itu ini. Barang yang di bawa..opkozz la sangat banyak. Bayangkan..total peserta yang join lebey kurang 40 orang kot. Termasuk anak2 masing2 la..Macam mane me tau ? sebab buat pendaftaran and buat pertandingan teka biji delima..Sampai je sana,Iqy dengan excitednye ajak pegi pantai..haishh..tak boleh la..Cuaca tak sesuai. So, main2 je la..sepanjang hari die duk main..

Ok.1st part ni,me nak tepek gambar bebudak main2 kat sana. Bukan main lagi dorang main ball.Kawasan yang sangat luas.Berlari kesana dan kemari.Rifqy sampai lupe nak minum susu.Bile tanya, takmo langsung susu..

 Bebudak ngan mak budak yang duk posing ngan big ball.
Big ball tuh wajib la bawak sorang satu.Kalo x, mahu diorang berebut !

 Aik..tengok mane tuh Rifqy ?
Bukan main lagi eksyen rifqy nak buat PEACE ! Tapi xpandai....Kesian kamo..

 Mak mak budak yang terlebey ekcited !
bukan main sengih lagi ustazah..hehehehhe...
Ustazah aka MySIL nie mmg sangat2 suke bergambar.ahakssss


Kebetulan kat sini ade buai. Sebok la bebudak nak main. Nak naik buai.
kadang2 berebut pastu nanges..Rifqy ni la salah seorangnye..Die kecik lagi.Tak pandai nak naik sendirik.
Mula la die sebok duk suruh orang main ngan die..huhuhu

 Gambar atas pokok..hehehhe
Usaha panjat tak hengat ! ! ! !!


Seronok sangat ke dik ?

Rifqy memang suka sangat la holiday2 macam ni.ye la sbb ramai kawan kan?
Ramai yang boleh layan die. Main dengan kakak-kakak. Main sampai lebam ! ! !

** Budak2 bile dah main, mmg lupe makan minum.
Bayangkan rifqy hanya minum susu pukul 7am sajork..pastu tak minum..Me suapkan mee goreng kat die tengah die main..so die stop la kejap makan mee..Makan sepuas hati..wpon pedas,die tibai je..Mee kan faberet die..Makanan utama yang digemari oleh Rifqy..Apepon happy ! ! !


Lots OF LOVE..Tq Sebab JENGUK sini !

4 comments:

  1. bestnya family day

    ReplyDelete
  2. uiks..die thn makan pedas eh..bagus la xsenang nk bg die mkn kan...

    ReplyDelete
  3. Leh buat selalu la sbb Iqy suka berkawan :)

    ReplyDelete
  4. tumpang komen cni.. Naa breastfeed rifqy kan? ternampak komen Na kt blog Suhana Lui.. Nona Roguy ok ek utk ibu menyusu..?tq in advance..

    ReplyDelete