Alhamdulillah rezeki yang ditunggu sepanjang 2012 - new baby

Assalamualaikum semua. Petang ni saya nak kongsi tentang berita gembira buat kami satu family. Especially Rifqy..Akhirnya penantian kami selama lebih kurang 10bulan berakhir..InsyaALLAh bakal adik rifqy akan dilahirkan pada 2013 nanti.Amin, Semoga dipermudahkan segalanya..

Lately, ramai sangat kawan2 blog yang preggy.Latest yang me tau adalah Nana Ibu damia. Mase nana announce yg die pregannt, terus gembiraaa.......Terus me cakap kat husband,,abg, nana dh pregnant..best kan?? huhuhuuuuuu.....Before tu tau pulak kak elizaDiana preggy..wahh..pregnant berjemaah ni..

Then, sehari sebelum me check UPT, me mimpi..mimpi yang me selamat melahirkan baby girl.wah...terbaek punye mimpi.Then sampai opis, me cter la kat kawan2 yang me mimpi tu..ooo..mimpi bersalin.Ade ape2 kerrrr??? heheehhee..Mase tu takde pon rase ape2..sebab me xtau la period lambat atau x.Sebabnya cik P saya mmg xstabil. So serius mmg lupe last period bilee..Entahpapaanntahhhh kan??? tapi dalam hati..duk kate.....rase mcm dh lewatt jerrrrr................

And macam biase la..be4 ni dah banyak kali bgth encik suami nak beli UPT.Tapi encik suami tak bagii...........akhirnya encik suami agreed beli UPT.sebab me bg alasan terbaek + logikkkk.....Me kan gune product Fellina yang sapu diperut tuu....konon2 nak buang lemak.So, takut gak pk kesannya andainya me pregnant....so malam keesokannya after me mimpi tu, suami belikan UPT..and bile die balik dari TT ngan kwn2 die around 11 malam mcm tu...die paksa la suh me checkk..tapi me refuse...taknak check lagi sbb tau sangat dah..kalo negatif mesti die akan sengih2 gelakkan sayaaaaaaaaaaaa...uwaaaa......

Then,lebih kurang 12lebih, gagahkan diri check..Mase tu,subhanaallah...serius takut.....yang bestnyerrr...bile check jerrr,letakkan je urin ats uPT tu, line ke 2 terus muncul..........sangat cepatttttttttt....mase tu rase nak melompat dahh............pergi jumpe suami..sengih2..die tanya,mcmane???? me cakap..nanti laaa...tggu kejap lagikk............and after that, saya ambik UPT tu dan tunjuk pada suamii....wah ! ! happy......syukurrrrr..................Alhamdulillah.........Rezekii...............................................

macam tak percaya jer....Memang dah lama tunggu.Me mmg tak pernah gune ape2 protection before this, even kondom, iud, suntik @ ubat...rancang sendirik jer.And bile iqy masuk je 2 years, kami dh ready nak bagi iqy adik.means, start from januari 2012, kami mengharapkan rezeki dari ALLAH..And alhamdulillah, ade jugak rezeki dariMU, YA ALLAH............

tapi..............skang ni masih takut+ berdebar..sebab before pregannt rifqy dulu, me pernah gugur sbb rahim lemah.Even mase preggantkan rifqy pon, me hadapi masalah yang sama..lemah jugak.tapi alhamdulillahh..semuanya selamat..So, me sangat takut nak menempuh 3 bulan yang pertama ni..Me sangat mengharapkan semuanya selamat...Moga Tuhan Mempermudahkan segalanya.AMIN


********* Ok..Tuh la nak share...Sebagai kenangan untuk anak cucu...kikiki.....Bukti UPT xde la pulakk..kat rumah dalam kamera...heeheh.............


19 comments:

  1. tahniah mama iqy..wahh pas ni iqy dpt adk la ye..bestnya..hehe

    ReplyDelete
  2. congrats naa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    take care tau...
    gembira utk naa n famili :)

    ReplyDelete
  3. sama la kita na...
    bdebar je ni nak tgu 3mths
    sebab dulu sebelum mia
    penah gugur juga
    tahniah yea..
    utk kita berdua ehehe

    ReplyDelete
  4. tahniah dear..insyaALLAH semuanya baik2 saja

    ReplyDelete
  5. tu la..baca kat FB semalam..wah.congrats!! Rifqy nak jadi Abg Long..semoga semuanya berjalan dgn lancar..Naa pun jgn lasak sgt..take care tau..
    and..CONGRATS!! tumpang happy untuk kengkawan semua...

    ReplyDelete
  6. Alahmadulillah Naa..congratsssss...doa2 agar Kak G follow gak eh..

    Take care tau..:-)

    ReplyDelete
  7. haizz! Typo error guna tab nie..
    # nak type Alhamdulillah...:-)

    ReplyDelete
  8. tahniah gak.. welcome to the mommy's preggy club.. :)

    ReplyDelete
  9. tahniah mama iqy..jaga kesihatan

    ReplyDelete
  10. tahniah...semoga selamat menempuh 3 bulan yg pertama dgn baik..

    ReplyDelete
  11. tahniah..moga naa kuat dan baby slamat

    inn shaa allah

    ReplyDelete
  12. Congrates kak na n abg bob..smoga sume sihat insyaallah..tc kak..eh rs teringin jgk bg eyyan adik..hehe

    ReplyDelete
  13. tahniah~ happy mendengarkan..dpt bygkan kehappyan tu sbb k.eina masa anak ke2 pun sgt mengharap jgk, byk kali buat test neg jer.. bila sekali buat positif melompat2 suka..hee~

    Insyaallah jaga diri leklok awal2 ni..harap selamat sampai bersalin nnti.

    tcare Naa..

    ReplyDelete
  14. Eh! Same lag kite ...
    Coming soon ... Mei 2013 ...
    Insyaallah ...
    Alhamdulillah ...

    Tahniah ...
    Take care ...

    ReplyDelete
  15. ila doakan na selamat sampai melahirkan.. jangan buat keja berat2 ..jangan travel jauh2 ye... and tak sabar adakah adik iqy macam arief jugak kiki

    ReplyDelete
  16. alhmdulillah..tahniah..suke nye iqy dpt adik nnt :)

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  17. taniah naaa.. jaga diri baik2 naa. jgn galok2 sgt hihihi. runsing bila na ckp naa rahim lemah... jln slow2 deh. jgn dokong2 iqy deh. jgn dokong2 asben deh..., ehh???? hehehe...


    bestnyaaa... tk br lak rasa. klo bkn kejadian aritu, kita dh nk msuk 5 bln dh kot :((( sobsobsobbb

    ReplyDelete