Bile anak sakit....

Before this,baba Rifqy yang demam n asma..And today,me ngan Rifqy lak yang demam!
huhu..malam td mmg da leh agak sebenarnya..tekak pon terasa sakit. Si Rifqy lak asyik meragam je.Tido2..pastu,bangun nanges..sain lak.banyak kali terjaga..kesian lak..

So pagi nih terpakse me cancelkan program .Sepatutnya g opis n g ke besut ngan ziana sbb nak anto duit raya pada student yang baru operate.so me kol principal,zz bagitahu pasal ni.yang me xleh nak g opis..sangat2 tak sihat..Now,,me da makin teruk.selsema.batuk..adoii..si Rifqy pon same..da bagi die makan ubat td. tdo dengan nyenyaknyerr.. Now die tdo balik..after makan nestum..banyak gak yang die makan td..me letak 5sudu besar..tak cukup lak..baba die tambah lagi 2 sudu..hhahaha..bagus anak mama ni.walaupon demam..still makan banyak.alhamdulillah !!

Kesian kan kalau budak kecik demam??huhuhu..
Tadi mase g klinik.bile jumpe DR..DR cter satu kes.Khamis lepas..1 org ibu telah meninggal dunia pada usia lebih kurang Rifqy..7bulan..before this..DR da nasihatkan ibu pegi segera ke hosp untuk sedut kahak..sbb bb demam..but si ibu pegi lambat sket sbb menjalani fisioterapi. Then dalam perjalann,tetibe bb tak leh bernafas..so tanpa pikir panjang,terus g klinik yg me pegi td..sbb nak g hosp,jauh sket la..sampai je kat klinik.ibu meluru masuk kat DR.and bagi bb tuh kat DR..sayang..bb tuh mmg da tak bnyawa..CRR pon da dibuat.still no reaction..last2..mate bb pon da dilate,bb da biru..mmg kompom bb da takde.Ibu mmg xleh nak terime semua ni..siap suh DR check balik..siap DR buat scan ..tunjuk jantung bb yg da x berdenyut!!sian kan??
mase me dgr cter td..mmg bergenang airmate me..And Now pon..mase me menaip nih pon..nanges lagi..kesian sgt..

Ya ALLAH,kau peliharakanlah anakku.kesihatan anakku!Semoga die boleh membesar macam insan2 yang lain..

4 comments:

  1. baru dgr sket citer psl kematian bb tu, dh rasa nak nangis, mcmana la keadaan Ibu tu sentiasa,,ish..mintak simpang jauh la dr kita2 ni,,,takmo,,,takutt,,!

    loor tak sihat ke, siannye...nak raya dah ni..hope sempat sihat ye esok ^_^

    *selamat menyambut hari raya!

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh utk ibu & anak...fuhhhhhhh..

    selamat hari raya maaf zahir batin

    ReplyDelete
  3. Ya ALLAH peliharalah anak2 kami...
    jauhkan la dari musibah yg MAHA Ya ALLAH... zura doakan sis n rifqi cepat sembuh.. penah lalui gak situasi cenggini.. mmg tak sampai hati nengok anak demam... taking gud care yer!!!

    ReplyDelete