Geram ! Umah Me Kene Pecah masuk!!huhuhu

Citer panas me pada hujung minggu!! Tak tau mau mule macam mane !

Hati PANAS.SAKITHATI.GERAM.SEDih>TERKILAN.sume ade!!

Kat SINI,me da bagitahu yang me mmg nak lik umah mak.Balik jumpe mylil sis..adikku yang MISI itu !!

Untuk pengetahuan semua,me balik kampung petang khamis after opis hour..Tapi tak lah awal sangat.sbb terpakse balik umah dulu sbb nak packing barang. buta itu ini,after maghrib gak bertolak.Then petang sabtu,dalam pukul 3pm kot,kitorang bertolak balik ke Kuala trg. Be4 sampai umah,we all singgah kat Sabasun kat gongbadak dulu untuk beli pampers Iqy ngan barang2 dapur sambil2 bawak Iqy cuci mata.hikhikk.rembat ape yang patut!

Sambil je umah sewaaaaaaaaaaaaa....Husbnd terkejut ! amat terkejut!! Pintu umah Kami terbuka dengan luasnyaaaaaaaaaaaaa! Adoiii. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! memang mase tuh,hati mmg sangat2 berdebar.husband terus masuk umahh..Ya ALLAH.Rumah kami kene masuk pencuriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! subhanaALLAH..check punye check..check ape2 yang hilang.mujur la..notebook husband ade.padahal letak ats almari..Kosong!!!!!!!!!!! sah sahh..mmg da kene curikkkkk! Huhu..sedeh.sebak..sume ade..Itu duit yang me simpan..balik keje letak..balik keje letak!huhu..ade la dalam 3rts lebih..sayangkann?? huhu..xde rezeki Iqy !!sian anak Mama kan?jahat sipencuri itu! husband kuar g bagitahu jiran n bercakap ngan jiran..mmg jiran sbelah kiri umah me pon mmg da kene da..jumaat malam.pencurik tuh ambik duit gak!

Then,,teringat umah abg ipar kat sbelah..then husband ambik kunci yg die tinggal n g check.kot2 ade yang hilang..hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..duit jugak yang hilang!!!!!!!dalam tabung!!!!!!!same macam Iqy..tapi duit abg ipar banyak lagik..600++..adoiiii!!! Petang tuh gak g wat report polis!! Then malam tuh gak detektif mai umah check!huhuhu..pencurik tuh..masuk ikut depan je..tak tau die buat camne kat kunci umah..huhu..umah abg ipar.die masuk ikkut dapur!!mmg hebat!!! yang kelakar..pencurik siap curik gak kerepek kat umah abg ipar 3 palstik besar..n siap minum air vitagen n air gas lagihh!!geram kann??adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... apelaaaa..nasibbb!!!!!!!! geramm..tak sangka kan??


Tabung iqy!!
huhuhuuuuuuuuuuuu..sedey!!

23 comments:

  1. harap2 pencuri tu kena tangkap cepat2 jahat btol!

    ReplyDelete
  2. ya allah sis..teruknya!tp kan sis nasib baek die amik duit je tau.n xamik benda2 lain nie..huhu..mat ganja kali sis..huhu

    ReplyDelete
  3. ya Allah...sabar yea Na.
    Jahat betul manusia tuh..Kalau polis betul2 wat kerja dapat tangkap tuh..sebab ada DNA..hahaha. Pengaruh CSI nih. Sian iqy, xder rezeki.

    ReplyDelete
  4. ish..ish..musim1 ujan mmg pencuri ramai..sabo la nok wak gane xde rezeki..kena menabung semula la jawabnyer..

    ReplyDelete
  5. huhu..dugaan! smg kite sentiasa beringat dan tidak lupa padaNya! Amin.

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan ya. sabar ya mama rifqy. jahat betul pencuri tu tak tau ke makan benda tak halal boleh porak perandakan hidup dia nanti.

    ReplyDelete
  7. pencuri ni mmg tunggu masa jek..sure dia dah lama usha tuh..bahaya tol...

    ReplyDelete
  8. sedihnyer baca. sabarlah kak. dugaan dari Allah semua ni. Nasib baik dia dtg masa akak sekeluarga tak de kat rumah..kalo akak tgh tido ker..beruda dgn Iki jer ker...risau dia apa2 kan kita jer.

    sabar yer MamaRifqy..moga cepat2 tertangkap si pencuri tak guna tu!!

    ReplyDelete
  9. Ya Allah...camna la senang2 leh masuk umah orang ye..huh..dah namanya pencurik! jahat aaa diorang ni..

    huhu..ujian Allah..moga dpt la pembalasan cepat itu pencurik!!

    sabar ye naa...!

    ReplyDelete
  10. kesian awak ngan iqy...
    tak pe balasan Allah menanti die...

    ReplyDelete
  11. sabar ye.anggapla tu bukan rezeki kita.

    ReplyDelete
  12. huh teruk betul masuk curi duit orang...... sian duit IQy ilang...

    buat solat hajat dan baca yasin minta pencuri di beri petunjuk...

    ReplyDelete
  13. aiyakkkk siannya naa..sabar ok..haish gram btl la..ni jenis2 org xde keje..nk dpt duit senang..eeeeee

    ReplyDelete
  14. sabar je ina...mesti traumakan...akak pom pernah alami pada bulan april lepas...

    laptop+ berukben+ cincin kawin abis kene sapu..sedih sgt...rumah xbersepah sebab penjahat hanya buat keje ni dlm masa 30 minit aje..kopak melalui pintu depan tau...berani yg amat...

    sampai sekrg xde berita ttg brg2 akak yg hilang tu..lappy pom dah berzmn beli baru...

    semoga penjahat2 itu kene hukuman yg berat..dorang hidup xberkatttt...
    mkn hasil curiiiii....gerammmmmmm

    ReplyDelete
  15. berani nye dia ikut pintu depan tu...pakai master key kot...huhu ape pun sabar ye mama iqy..

    ReplyDelete
  16. sabar yer...
    memang sedih bila jd mangsa org jahat gini..kena letak extra lock or security system kot

    ReplyDelete
  17. jahat nye orang tu.tak tau ke duit tu haram...suka2 je amik jalan mudah nak dapat duit ek...semoga pencuri tu akan terima balasan yang setimpal...sabar k naa

    ReplyDelete
  18. na, baru baca entry ni..sgt simpati..!moga ada pembalasan yg setimpal utk si pencuri tu..sabar bebyk k!

    ReplyDelete
  19. ayu pun baru baca..sedihnya..geram...of coz..tapi sabar la ek..bukan rezki..
    harap pencuri tu cepat kena tangkap...

    ReplyDelete
  20. kerepek pn siap curi..siap minum bagai...isk2...tk aman dunia si pencuri itu..sbr ye mama iqy

    ReplyDelete
  21. macam2 betul diaorg ni yer...suka2 jer nak pecah rumah org amik rezeki org...nak cari guna cara halal lah kan...aishhh

    ReplyDelete