Lagi Mengenai Kes Curi..Akhirnyaaaa....

Dua hari lepas, me ade cter mengenai umah me kene pecah masuk pencurik kan?? sabar je la..

Then pagi semalam..seawal jam 4.00pagi..ade seseorang yang mengetuk pintu umah kami.upanya jiran kami. Katenya nak ajak husband g tengok pencuri yang ditangkap.Husband me dengan muke mamai2 lagih..ikut la pakcik itu.me tak ikut la..Iqy sedang seronok tdo.Me tak tdo daa..alang2 da bangun,siapkan keje jap sambil tunggu berita dari Baba Iqy.Tak sabar gak nak tahu.

Then bile baba Iqy balik..me dapat tahu bahawa pencurik itu ditangkap oleh penduduk kampung. cternya lebih kurang begini..me nih da jadi penglipur lara daaaaa!!hikHikkkk...ok..berbalik kepada cter semalamm.. kawan husband naik motor berdua nak balik umah dalam kol 330am la kot. Then die ternampak dua org duk dalam gelap ngan motosikal kat kwsan semak. Then tengok punye tengok..suluh punye suluh..diorang melarikan dr.tapi be4 diorang larik,kwn husband da kol org2 sekeliling kampung..datang la sume org..kejar n kepong pencurik itu.seorang berjaya ditangkap!seorang lagi berjaya larik!!pencurik tuh..mmg da prepare utk g mencurik.siap ade alat2 untuk kopak umah org,macam2 alat ade dalam peti besi die..Hebat kan? dengar cter..die tak bjaya nak masuk umah kedai kat area umah me,,sbb tuan kedai tibe2 tergerak hati nak masuk kedai die..so ape lagih..lari lintang pukang laaaaa!!

mase husband me sampai kat tempat pencurik tuh,,si pencurik tuh mmg da lebam2 daa..da berdarah hbs muke2 die..sbb kene pukul ngan org kg! husband me tengok je laaa..mmg tengok dr cara die bercakap..mmg sah2 drug addict.cakap lalok2 jee!!! Then polis sampai....mmg polis pon tak terkejut pon tengok suspect itu,,sbb mmg da biase kuar masuk pusat serenti daaaa!!

Sepandai2 tupai melompat.....................akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...TEWAS jugaaaaaaa!!!




Time kasih Pada semua jiran2 ku! yang bersatu Hati!!!
walaupon tak dapat balik duit itu..tapi alhamdulillah..pencurik da tertangkap.MOga die dapat pengajaran dari semua ini..

And Terima kasih gak pada...................





16 comments:

  1. dah terima pun balasan dia...

    ReplyDelete
  2. hah..dah kena tangkap pun..padan muka...lokap kan mamat tu lama lama sikit..biar insaf..

    ReplyDelete
  3. pdn muka dh kena tangkap..die ingt org tkleh tangkap la tu...

    ReplyDelete
  4. akhirnya yg bersalah dah ditangkap

    na,umah area mana?

    ReplyDelete
  5. berkat sekampung dapat jugak menangkap pencurik tu yang satu lagi pencurik tu macam mana plak...

    ReplyDelete
  6. puas hati kan bila dia dah kena tangkap.

    baguslah dapat jiran2 yg bersati hati dan berkerja sama mcm tu.

    ReplyDelete
  7. alhmdulillah..harap lepas ni xde lg kecurian n hati mama iqy lebih senang..

    ReplyDelete
  8. terima balasan dah..tapi selalunya org2 gini tak serik2..dah memng jadi tebiat..harap2 adalah keinsafan bila dah kena hukum tu nnati

    ReplyDelete
  9. lor mat pit rupenye..haih...geram btl..sbb bkn bole dpt brg yg dia curi..tp at least dpt tumpaskan kegiatan dia tu..haih..org camni xyah hidup la..kesian kt mak dia..ape la perasaan mak dia kan..ke famili dia pn dh buang dia..eh details btl kaji..ekekek:D

    ReplyDelete
  10. yer laa... satu lagi pencuri tu kat mana?? aishhh... xpuas hati betoll..

    ReplyDelete
  11. puas hati bila pencuri dah kena tangkap....

    untung dapat jiran sepakat ni kan...

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...akhirnya!
    syabas org kampung! :)

    ReplyDelete
  13. sykur la dh kena tgkap..laaa baru hr ni tau yg na kena masuk pencuri..

    ReplyDelete
  14. hurmm...betul tu, sepandai2 mana pun, kalau tersilap langkah, Allah tunjukkan balasannya jua...

    ReplyDelete
  15. padan muka..drug adict rupanya..sampah masyarakat..

    ReplyDelete
  16. tumpang bangga dgn lambang PDRM tu, hihihi...

    ReplyDelete