Ragam anak-anak kecik! JOM tengok!

Da lame me tak update blog.Malas yang amat sangat.BUkak blog org lain..mmg rajin.MOOd untuk mengupdatekan blog sendirik sgt Malas,ok! Rajin betul MAMaTisya, NANA, Kak ayu update blog mereka..sungguh rajin.Ramai blog yang sunyi sepi je sbb cuti panjang kot....me mmg teringin nak update.tapi malas yang melampauuu!! Caya laaa korang !!

emm..me nak cter pasal anak kesyangan mama yang demam itu during raya ! Mase raya..Iqy mmg sgt2 tidak sihat lagik.still batuk n demam.Tapi demam da ok sket.cume batuk mmg still ade.kesian sungguh.asyik meragam je sepanjnag hari. Me mmg tak leh nak buat ape la jwbnyerr..duk merengek je.. die akan ok,bile tgk ramai bebudak main2..die leka la skejap..Then akan merengek balik.Me mmg tak leh tengok Iqy macam tuh.Bukan me je kot,sume parents akan ssh hati nsedeh bile anak sakit.Cume me nih..manja terlebih.Bile anak nanges.batuk.melentok tdo..me mmg akan sedeh.airmata mule la meleleh..tanpa sedar..hahaahaha..

Me raya umah MIL taun nih.sbb raya pose da raya umah me kan.Harus la adil..ohh..Tahun depan we all akan raya puasa umah MIL..huhu..sungguh tak leh nak bayangkan..sedey! sepanjang kawen..tak pnh lagik raya umah MIL dipagi raya!huhhuuuu..aik..da PK ke maliana??hahaha..lambar lagih..tahun depan punye cter laaa..

Pagi raya sume org duk bz..buat macam2...korban lembu..masak2..macam2 masakan ade! MakanTime!! tapi me mmg takde selera sgt nak makan.sbb Iqy merengek je.Makan n minum pon tak nak..susu me mmg tak nak langsung.me terpaksa bagi FM kat die.sian die kan??huhuhu..Alhamdulillah..Now da ok daaa..cume batuk tuh..ade la sket2!!kol 4pm baru leh umah mymom..Yeay! sangat suke!!heheehehehe..

Mai la layan gambar2 Iqy..budak yang kurang sihat..wajib la gambo ssh nak snyum macam biase!!



Budak yang Tak nak senyum!!
"saya tak sihat la mama"

haaaaaaaaa..kan da nanges!!




Iqy ngan amirul yang sangat suke bcakap!
suke bertanya..
ape?mane?sape??
penat nak jawab!!


Iqy ngan cousin die..kakak aishah!!


Iqy ngan Abi.
sepanjang duk umah MIL,die hanya nak ngan MAma,Baba,Umie ngan abi je!!
huhuu..Ngan org lain..yilekkkk!! Takmoooooo!!

12 comments:

  1. tkde la rajin mn pn nk update blog..ikut mood je kalo time vkend tu..heheheh....iqy dh ok ke demam...na dh bw p check tk..sebab rsnye mcm lama je iqy demam..riso skarng ni tgh musim denggi..cousin tisya pn ada yg demam ...jp baik jp demam..p check die kena bronkitis...

    bila dh kawin biasa la nk kena raya gilir2 kn tp sure kita nk ry dlu umh family parent kita kn..tp kena adil la kn..mcm akak mmg dk ngan inlaw lgpn umh parent akak pn tkde jauh sgt so tk kisah

    ReplyDelete
  2. tomei la iqy berbaju melayu...

    ReplyDelete
  3. mcm dah kurus sikit la iQy ni...
    tapiii maintain comel. geram-geram.

    ReplyDelete
  4. huhu...sian kan tengok wajah anak time tak sihat..terus dgn kita2 jadi sedih..huhu..

    hope Iqy cepat baik yee..ceria n happy semula k! ^_^

    ooh suka layan mata dgn pic anak2 kecil..

    ReplyDelete
  5. ala sian Iqy tak sihat...get well soon ye dear...

    ReplyDelete
  6. kita cuti lama wat autopublish je tak sempat nak ngomen kat blog kengkawan ari ni nak khatam entry kat sini k

    ReplyDelete
  7. mama..iqy nampak macam dah susut..huhuhu..tapi iqy still tersenyum hencem..cair unty dibuatnya..hahahha

    cepat2 sembuh yea iqy

    ReplyDelete
  8. alahai...tak rajin mana pun na weii...setakat yg mampu jer...tu pun kalau rajin sesangat...hehe

    ader lagi yg terlebih rajin...1 hari sampai 4 entry tau...kak ayu sehari 2 entry pun dah bersyukur sesangat...

    ReplyDelete
  9. ALA BUDAK ENCEM NI, SUKA TENGOK GAMBO IQY YANG SECOND LAST TU, SO SWEET DIA WAT MULUT CAMTU...

    ReplyDelete