Khas Untuk Buat mereka yang ingin Tahu mengenai Cara Nak upkan Trapikkk !!

emm..Rase malu lak nak bercakap sal bende nih.Sal uppkan traffic kat blog ! Malu laaa..sbb me nih mmg bukan la hebat sangat.bukanlah PRo sangat pon..hanya sekadar blog kecik yang baru berjinak dalam bab nuffnag nih..Me pon still belajar n belajar.me mmg raJIn belajar kalau bab intenet2 nih..bab2 blog..sanggup study sungguh2..kalau org suh blajo..malas sungguh!!hahhahaa..
Me pon baru je berblog dengan aktif..Hurmm..actually ramai da yang tanya cara nak dapatkan BE,nak uppkan traffiaya..even mytrafic tiap2 hari biase2 jee..hahhahaaaa.nak Tauuuu berapaaaaaaaaaaaaaaaaaa?? Jangan gelakkan saya tauuuuuuuuuuuuuu!!!

Me hanya Mampu maintain 150+++ sehari tauuuuuuuuuuuu!! Kan da kate..me mmg tak hebat!! Tapi Now da makin baik daaaa..sbb skang..da masuk 2/3 hari..trapic me mmg naik! 200+++..and..sampai gak 300++++++ !! Nak tauu..camne mamaIqy buat >>>>>>>

OK.1st..CARA nak dapatkan BE dan uppkan trafic!!

1. makesure..register la dulu ngan nuffnang..

2. letak laa...gadget nuff tuh kat 3 tempat! WAJIB tauuu..bahagian nak buat tutorial nak letak gadget nih..me mmg tak reti ! esp nak letak kat bwh entry tuhh..mmg fail! nak tahuu sape yang ajar me cara nak letak sume nih ?? IBUBATRISYA,,WhiteMOMMY,NADIA..whitemommy ajar me cara nak buat..IbuBATRISYA ngan Nadia tolong buatkan untuk me sbb me mmg da try buat..tapi sangat2 fail! So,kredit pada mereka2 iniiiii!!

3. Da settle sume..so,,bermula..sesi jalan2 kat blog kwn2! BW..cube bina hubungan yang baik ngan kwn2 blogger..Rajin2 la comment kat blog dorang.tinggalkan jejak kat shoutbox..Make sure unik visitor everyday maintain 100++ sehari. .

4. Bile unik visitor me da 100++ dalam mase 1weeks..then Ibu batrisya advose me untuk anto emel kat nuffnag..Tanya nuff mengenai blog kite laa.ok ke nak dapat bE..or ape2 je laaa..emel nih mmg berkesan la 4 me..sbb bile bagi emel,selang 2/3 hari,,me dapat BE!! bile da dapat 1 bE..rezeki akan bertambah sbb akan dapat BE2 yang lain lak!!

5. make sure blog kite sentiasa berupdate. Me bace yang GTO n BEN punye tutorial..die cakap..kalau leh..makesure blog sntiasa berupdate..kalau nak ok..buat 4 entry sehari..Pagi,tengahari/petang, Malam(8pm) and tengah malam..kul 12am !! dengan ituu..blog kite akan maintain berupdate selalu..elakkan update blog 2/3 entry dalam satu mase.!! heehhehehe..Kalau leh..biar ade selang masa 2/3 jam dengan entry yang awal..betul ke idop aku nihhh!! kang bagi ajaran sesat lakkk..hehehhehe..

6. Now..me dapat da..cara nak upkan lagi trapic..me BW pagi skalik..mase kat umah be4 g opis..Then kat opis mmg tak leh BW..slow..leh view blog2 je laa..komen sket2..shoutbox biasenye problem !! Then,,bali keje after makan2..dalam kol 8pm skalik..Then kol12am skalikkkk !!!
Bile me BW ikut mase2 tuhh..Tuh yang Trapic myblog 2/3 hari nih..mmg NGETop sket laa..ngetop pada pandangan me laaaa..Ye la..if my visitor hari2 dapat 200 or 300..mmg me sgt2 suke tauuuuuuuuuu..!!

Nih je la kot yang me buat skang!! tapi kan..kalau nak dapatkan tuto yang lebih2 n detail..rajin2 la jalan2 blog ANJE..sbb me banyak blaja dr blog ANJE laa..sbb banyak sgt tutorial kat blog die!
ANd rajin2 laa..tengok tips2 kat blog2 otai yang lain..GTO pon bnk gak bagi tips!!

Sekian untuk hari nih!!
kalau ade yang tak betoiii..@ me bagi ajaran sesat..inform me yaaa!
Saya pon budak Baru belajar!!


21 comments:

  1. hahha dah anto email yak dapat gak BE nih.....fenat.

    ReplyDelete
  2. wah bagus2 info ni sharing is caring, haah kalo dah register then UV dah 100 lebey sehari leh tanya kat nuffnang, sebba takut kengkadang dia terlepas pandang al maklumalah ramai sangat dah blogger la ni

    ReplyDelete
  3. tHaNks aJar caMne naK uPkan tRafik...naK cuBa gaK la pas niE...(^_^)

    ReplyDelete
  4. idah aritu xde BE lgsg tau..masa status nuff idah bertukar,idah pun tya la sebab ape..sambil2 tu idah tya gak blog idah ni x layak ke dapat BE..fuhh..2 ari lepas tu terus dapat BE..skg dah 4BE..

    kalau nak ape2 jgn malu bertya kan..x salah kalau kiter tya utk kebaikan..kan..

    ReplyDelete
  5. salam kenal dr azni..sy pn br berjinak2 gak..thanx for the infos..nnt i nak anta emel kt nuffnang la tnya psl blog i..

    ReplyDelete
  6. cewah sharing pasl nuffnang..good good..huhu ..akk skang ni tgh bz..xleh nk bw sgt..hehe..

    ReplyDelete
  7. kak ayu kadang2 sempat BW..tapi nak tinggalkan komen tu kadang2 sempat..kadang2 tak..hehe


    oh ye ke..kena hantar email kat nuff...tak tau pun..hehe

    ReplyDelete
  8. thanks for sharing . tp, ape email add nuffang ek ?tq

    ReplyDelete
  9. setuju!saya guna yg cara yg sama gak..yg email kt nuffnang jek tak buat lagi, huhu

    ReplyDelete
  10. salam


    berkongsi ilmu untuk bekalan dunia dan akhirat :)

    ReplyDelete
  11. thanks for sharing...
    boleh try buat ni.. :)

    ReplyDelete
  12. aiseh...cikgu ngah ajar murid2 nie..tq sis..sharing is caring kan2...hihi..chaiyok!

    ReplyDelete
  13. tqvm kakna.....sgt berguna entri ini.... =)

    ReplyDelete
  14. yaa.. setuju! blogwalking mmg byk membantu traffic kita tinggi.. :D

    ReplyDelete
  15. wah.. hebat dah sis... heheh saya yang ngajor ni pun tak teror2 lagi.. hehehe... cayok2...:) tak tahu dah cemana nak up trafik...
    BW pun malas...;P
    sis rajin tul BW siap ada jadual lagi...:)

    ReplyDelete