korang suka masak tak ??

Korang suke masak tak ? me ? mmg suke gak masak..tapi kalau tetibe perasaan malas nak masak tuh datang..mmg takleh buat ape la..especially breakfast ! selalu je termiss ! hadoiii..tiap2 pagi husband dihidangkan dengan makanan dalam mimpi je..Bahagian berjanji dimaalm hari je la..janji nak masak bihun goreng la.nasi grg la..macam2 laaa..last2 tak buat jugak.pelbagai alasan muncul dipagi hari =)

Kalau time petang,balik keje..biasenye me akan masak.wpon orang kate..ala..nak makan 2 orang je..baik beli je.membazir! ntah la..pada me,tak membazir pon..bukannya kite buang kan? kite makan.lagipon me ngan husband mmg suke makan.tengok la saiz kami! hehehheheh..sesuai la kan dengan habit yang mmg suke makan.ahakssss ! Tapi me tak masak yang leceh2 laa.sekadar masak yang simple2 je..Bersyukur dapat husband yang mmg sgt2 tak cerewet bab2 makan nih! Makan sahaja apa yang dihidangkan oleh isteri.kang tak makan..isteri kecik ati lakkkk!! hahahahaha..

Kalau ikutkan penat balik keje..mmg laa..tapi nak buat macamane..me pon mmg kurang suke la nak beli makanan kat luar malam2.melainkan kalau we all balik lambat atau kuar beli barang atau janji ngan sape2 kuar makan..tuh mmg tak leh elak la kan?

Me suke tengok resepi2 kwn2 blog yang suke masak n try.suke tengok je la..bahagian nak buat !! hampehhh!! semangat di awal waktu je laaaa..
kagum ngan IbuAAyahDAMIA yang rajin masak untuk anak2..me kagum sbb kalau kak ayu amsak,siap ngan hiasan2 skalik..pastu masak yang complicated2! kan bagus tuh namenyeee !!and sangat2 pandai masak..bile nak pandai gak nih..

MamaTisya pon slalu gak masak2..sbb me slalu gak tengok entry sal mknan! kak amy nih lak pandai buat puding,kek,cupcake yang marbeeless wpon tak pnh makan pon..tapi nampak cam best! teringin nak buat..tapii tak reti..ape la mamaIqy nih..mls bebenor mencuba!!

Sorang lagi si FARRA..pon selalu share sal masakan..resepi2 yang best..Kak Suziey pon ade gak!

Pandaikan korang2 nih masak! me kagum n terasa diri nih macam kerdil je..sbb mmg tak reti sgt!hahahhahaha..

11 comments:

  1. suka masak
    wlpon xreti sngt hehehe
    kdg2 tu sebab tgk blog org
    mcm terpengaruh nk try
    hhaha ok gak kan
    blog ni bole kasi kita semangat nk memasak

    ReplyDelete
  2. akak tkde la rajin masak mcm lauk2 tu..msk simple2 tu pn kalo vkend je...tu pn tgk mood..yg suka buat mcm dessert je...na, nanti try la yg dessert terbaek dr ladang tu ...mmg simple je cz tkyh bakar2...sure iqy suka...ayu & fara tu mmg suka msk2...

    ReplyDelete
  3. ayu suka masak..tapi yg simple je la sbb balik keja, penat, nak cepat (banyak nya alasan).....
    pas tu..anak2 pun suka makan air tangan Mummy dia nie..cuma kadang2 jer..penat sgt or lambat..tapau..

    ReplyDelete
  4. nak kata suka pun kena masak gak.hehe.masak bila time sihatjerlah.kalau dah sakit nak makan sendiri tak lalu cammana nakmasak

    ReplyDelete
  5. suka masak tapi kalo time penat sangat balik keje kengkadang beli je atau masak yang simple2 je

    ReplyDelete
  6. eh hubby na mcm hubby akk..mmg sgt xcerewet dlm makanan..ape je yg bini dia ni masak pasti akn dibedal..hehe..tp mmg btl la..bila masak utk hubby n ank mkn lagi puas..skali skala bole la nk mkn luar..tp klu slalu xbestla..bosan jek..air tgn isteri la pengikat hati suami..hiks:p

    ala lama2 nnti dgn sdiri kt akn pndai masak :)

    ReplyDelete
  7. suke gak masak2 nie.. tapi la nie baru nk blaja masak..

    ReplyDelete
  8. betul tue tak de istilah membazir...boleh katakan hari2 masak utk cik hubby sebab makan luar boring...

    ReplyDelete
  9. hihi...ifa suka masak nie!!!hihihi

    ReplyDelete
  10. balik kerja kita memang masak, sebab sekarang oni makan nasi. tapiii macam na juga la, masak simple2 aja. husband tak kisah asalkan ada kicap. bukan taknak letak resipi kat blog, tapiii malu sebab tak pro sangat. maklumlaaa lepas kawin baru kenal periuk belanga.

    ReplyDelete
  11. masak?? suke suke suke.. tp masak lauk fave jelah..lebih2 tak pandai kot..hehehe

    ReplyDelete