Ngan stereng kete pon macam nak makan !!!!!!!! Aduhai Iqy !!


Me nak share cter kelakar petang smalam mase ambik Iqy dari umah kedai umie die. Mase we all nam ambik Iqy.ade 1 kete parking kat depan kedai..pakcik mau fotostat kedai umie Rifqy.Tingkap terbukak je..Then Iqy nih..da beria nak naik kete..padahal xde orang pon dalam kete..Siap nanges lagi sbb nak naik kete tuh.me pon tak paham nape die nak sangat naik kete tuh..pakcik tuh tengah fotostat sengih je kat Iqy.sbb die mmg kenal ngan Umie Iqy tuh.

Then kakda aka Umie..letak la Iqy dalam kete.kat tempat driver! ape lagih..bukan main xcited lagi..siap main stereng..macam ala2 pemandu yang sangat2 berhemah..macam nak lumba kete pon ade.macam nak drift !! kelakar sbb aksi die tuh..disertai dengan mulut yang muncung! siap bunyi2 lagih.seronok bebenor! me nak try ambik die..sbb pakcik da siap daa fotostat..budak kecik tuh nanges sungguh2! sbb tak nak keluar dari kete !

Then baba Iqy ambik die..mengamuk sakan la die ! AMbik Iqy n letak dalam kete baba suh main stereng kete ! Tak mooooooooooooooooo!! pelik bin ajaib!! die tak nak main pulak! siap nanges nak kuar dr kete baba! hadoiiii..tak tahu nak buat camne..me ambik die n letak ats mainan yang ade kat kedai kasut sebelah kedai umie..amboiiiiiiiiiiiii..terus sengih !! main sungguh2 macam nak tercabut stereng mainan tuh! kelakar laa Iqy nih !

bile die hbs main...nam angkat die punye la ssh !! nangess skali lagik! kali nih terus masuk dalam kete! ngamuk la die dalam kete!! last2..bagi susu !! and mata pon layu nak tidooo!!! hadoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! ape laaa Iqy nih.. Me tengok iqy nih..makin beso..makin banyak perangai die..makin manja..akan merajuk bile xdapat bende yang die nak..mula die menjerit sesungguh hati!! yang penting BUDAK KECIK NIH SGT SUKE MENJERIT SKANG NIhhhhhhhhhhhh!!!

Budak yang semakin Ngada2 !!
Haihhsssss!!!


8 comments:

  1. hehe...ngada nak besar..hehe..nak mmbesarkan anak ni, kena sntiasa tingkatkan kesabaran..makin macam ragam diorang nnti ni..

    apapun iQy comeii!

    ReplyDelete
  2. biasala tu kids makin membesar..makin banyakla ragam..tak pun tanda2..nak mintak adik kot..he he he

    ReplyDelete
  3. sama cam balqis la ni suka main stereng kete, tapi bahaya la kalo dibiarkan

    ReplyDelete
  4. umangaih...dasat iqy ni..nk gk kete menan tu ek..kasi kete betul xnk..dia xtau kete btl tu lagi best..bole gerak..ekekeke:p

    haih besela budak2..mcm2 peel..hahaha..cute je iqy..

    ReplyDelete
  5. isk2...besar sdh nie kn...pndai nie sdh mnjerit yaa...hihi

    ReplyDelete
  6. comel la iQy, takpe na, itu tanda dia membesar dgn kuat dah sihat. kita pun senang hati tengok perkembangan. tak sangka dia boleh jadi bijak. nanti dia besar sikit, kena tunjuk pangai baik2, sebab dia mula meniru.

    ReplyDelete
  7. baby boy mmg suke main ngn stereng kete la... rayyan pun sme.. erm..

    ReplyDelete