Arwah irfan lemas di Tasik..sedeh =(

Semalam me terkejut bile tengok status FB kawan pasal kematian seorang budak akibat lemas ditasik..

Ya ALLAH..subhanaallah ! Apalah nasib budak tuh. ARwah Irfan..ARini baru me terbace kat harian metro pasal arwah IRFAN..Terkejut bile tengok nama,,arwah ADIK IRFAN..

Moral of the stories...Tak kira la kat mane2 skalipon..anak2 mmg selalu kene tengok,Tak kira la die buat ape skalipon..Ye la..budak2 ni kite tak leh anggap leceh..sebab die kecik..tak tau ape2..Rupenye arwah Irfan lemas dalam Tasil Titiwangsa. 


** Takut sangat bile tengok brite pasal kanak2 skang ni..Banyak sgt berlaku..yang paling sedeh kalo berlaku disebabkan kecuaian kite sebagai ibu bapa..Pesanan untuk diri sendiri...
Moga Permata hati kami, IRFAN RIFQY sentiasa berada dalam lindungan ALLAH..AMIN


Lots OF LOVE..Tq Sebab JENGUK sini !

8 comments:

  1. Al-Fatihah untuk arwah... Memang sedih baca citer pasal kanak2 mati sekarang ni.. Zaman sekarang dah tak sama cam zaman dulu..

    ReplyDelete
  2. btul2.. kt kena selalu pantau anak2 kt... zaman skrg mcm2 boleh berlaku.. bukan mcm kita kecik2 dulu.. lepas bebas main2 takde nak takut sapa2 kan..

    ReplyDelete
  3. tu la..sedih sgt tgk....Ayu selalu gie tasik titiwangsa tu dulu masa duduk KL..picnic time breakfast & the latest..celebrate buzzday Iris..
    memang tak lepas pandang bebudak sbb tasik tu open kan...sekali bila baca cerita nie..sedih sgt...

    ReplyDelete
  4. kesian sgt smlm ... aku mmg tak leh byg budak tu lemas sbb die kecik lagi ...

    mmg zaman skrg ibu bapa terlampau pandang ringan keselamatan anak2... zaman skrg bkn cam zaman dulu2 ... .

    ReplyDelete
  5. ntah bile dah jadi mcm ni kan
    nak salah2 kan sape2 pon dah tak guna
    menda dah jadi
    tapi sebagai parent
    kwl bawa anak tempat tasik gini
    sangat la kena extra carefull
    sedangkan damia yg dah besar tu pon kita pertati btol2
    tak bole lepas dari mata bahaya..
    ni kan lagi budak umur 2 tahun tengah2 aktif & melasak sendiri paham la kan...kena extra careful...
    apa2 pon takziah kepada family dia

    ReplyDelete
  6. memang sedih... anak meninggal cara gitu, tak patut...

    ReplyDelete
  7. macam musim plak budak kecik meninggal sebab lemas kan??? semoga anak2 kita terlindung dari segala mala petaka..aminn...

    ReplyDelete