Jom tengok apakah itu binatang PINGAT !!

Baru ni kan me ade buat entry pasal insident yang berlaku gara2 PS dalam semak..And we all kene gigit ngan PINGAT ! Ada yang duk tanya me yang mane satu pingat ! Me mmg tak sure korang2 panggil ape bintanag ni.Jenuh me google..sbb nak tunjuk kat korang...Mujur la jumpe...

Ha...ni la die binatang PINGAT itu. Die mmg ade sarang macam ni. And kalo sarang die diganggu, mmg pingat ni akan keluar terbang and gigit le sesape..ala2 macam tebuan..tapi kesannye tak seteruk kene gigit tebuan..Tebuan lagik bahaya compare to Pingat..


** Agak2nye korang panggil ape ek binatang ni ?
** Rasenye orang terengganu WAJIB tahu binatang ni..Kelantan ? Tahu kot..


Lots OF LOVE..Tq Sebab JENGUK sini !

14 comments:

  1. ohh ni..kitorg kt kpg kedah pggil temingat..ekekekke

    ReplyDelete
  2. kami panggil penyengat..

    sume tmpt lain2 nama
    janji belakangnye ada 'NGAT'
    haha

    ReplyDelete
  3. penyengat...hehehe...
    mmg slalu ade kdg masuk lam keta la..umah la..

    ReplyDelete
  4. Oohhh penyegat hihi :D Kat ruma nenek banyak me selalu kena gigit :|

    ReplyDelete
  5. PINGAT?! sebut nama menatang ni duk ingat "Pengat" jerk.. Pengat Pisang!! Sedap!! ;)

    ReplyDelete
  6. akak panggil temingat...org kedah panngil mcm tu...sakit wooo klu kena sengat...:)

    ReplyDelete
  7. mira pernah jumpe sekali, tapi tak tau name ape :D

    ReplyDelete
  8. kite panggil PERINGAT !! klo pingat tu menang lumba lari, dptlah pingat ! hahahahaa bye !

    ReplyDelete
  9. kite panggil temingat gok, tp sero kecik sket kot..

    huhu, mase kecek dlu kena sokmo..
    cari jambu arang, pakoh di temingat... hahah
    bekok cobong bibir.. mcm wat pembedahan plastik!

    ReplyDelete
  10. alamak.. tak pasti plak kiteorng panggil ape.. kalau benda mcmni panggil lebah je.. heheheheh

    ReplyDelete
  11. mama iqy-- sila hapdateeeeeeeeeeee belog anda..

    ReplyDelete
  12. Cik rose pun panggil pingat jugok hihihi cik rose pernah kena jugak gigit gan pingat nie....

    ReplyDelete