Penuh mainan dalam bilik air !!

Sekarang ni Rifqy ade satu tabiat.tabiat yang membuatkan mama die hangin...Mama geramm....Skang ni rifqy sgt suke kumpul mainan die dalam bilik air.Boleh ? Asal nak mandi, mesti die akan pastikan bahwa barang2 mainan die ade dalam bilik air.Dalam besen yang dah diisi air. Kalo me ambik or marah die..mmg die akan marah le..mmg die akan nanges dan mmg akan g ambik balik mainan diee..

Jenuh nak kutip ! Last2,me bior je kat situu..Kalo rase nak simpan, baru me simpan.tapi bile time die nak mandi, mesti die akan kutip balik masukkan dalam bilik air.Sabar je laaa..

 Tengok la tuh..Sebahagian mainan die..raket tuh pon die masukkan dalam bilik air !
Kadang2 mmg sakit mata.Mujur la, me ngan husband mmg xmandi dalam bilik air ni, 
Bilik air ni hanya untuk rifqy mandi...or sape2 yang datang umah me, mmg akan gunakan bilik air ni la..Rifqy Rifqy..tak tauu la ikut perangai sape nii...

 Time mandi, mood mmg bagus skali..
me just nak snap gambar besen tuh je..die yang beria-ia panggil mama sbb nak suh ambik gambar die..Mood mmg baik la sbb dapat mandi. Hantu AIR niiiieeeeee...

Pose tayang gigi ke Rifqy...Mujur la gg kamo Chanteq wpon ade yang jarang sikit !!
Rifqy sangat suke gosok gigi ! kalo me terlupe gosok gg, mesti die akan cakap..Ma..gosok gg,ma!!

Kalo bab main air..mmg serah la kat kamo, Rifqy !!


** Ade ke anak2 korang yang ade tabiat macam rifqy ni ?


Lots OF LOVE..Tq Sebab JENGUK sini !

16 comments:

  1. akk budak2 mmg mcm nie..ank sedara pun sama mak die ajak mandi mesti die kata "kena mandi sekali gan kapal korek.cian kapal korek pun nak mandi jugak" hahaha
    maka snang ler sesi mandi mana kalau tak jenuh nak suh mandi hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe rifqi rifqi..agknya nak basuh kot mainan dia..ekekke

    pndai mama amik gmbr sekerat je tknmpk bibird..haha

    ReplyDelete
  3. sama dgn budak2 ne..amana siap request "mama tak mo mandi dulu nak main.." pastu angkut segala khazanah mainan ..pastu mak dia yg kena kemas.. gerammmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  4. hahaha...sama ler gan boy kat umah cik rose...suka kumpul mainan dalam bilik air sebelum mandi...

    ReplyDelete
  5. adalah lebih kurang sikit2 pangai anak awak dgn anak kita ni hihihi...

    ***sukalah rasa usik Naa ni :)

    ReplyDelete
  6. Alololololo!!!
    Comelnya..
    Deme memang suka men air kan?! ;)

    ReplyDelete
  7. ALAMAK...abg hensem lam toilet vogel laaaaaaa...hahaha memang budak kebanyakan cmni kan naa

    ReplyDelete
  8. bukan main lagi..kalu farisyah suka main sabun...kalau biar memang lama dalam bilik airnya...

    ReplyDelete
  9. ruhil,klu serah kt dia..alamatnya xde habesnya mandi tu..berejam!
    uiksss..Iqy cekciii..

    ReplyDelete
  10. ai...main dlm bilik air..jenuh tu...tapi bebudak kan..janji diaorg happy, kita penat takpe la..

    ReplyDelete
  11. mcm tu la di rumah akak lak sepah ngan kete menan... sekali punggah semak rumah tu...last mama jugak kena kemas balik..hehe

    ReplyDelete
  12. hahhaha..dah biase dah tu :)

    ReplyDelete
  13. sama lah na..kalau anak akak mandi sorang, biasanya kaki jer yg basah..lebihnya akak yg kene mandikan jugak

    ReplyDelete
  14. ada time2 kot bebudak ni, arif akak pun gitu, ada suatu masa tu, dia suka benor bwk menan masuk blk air, skrg takde dah..

    bgs nye dia suka gosok gg, arif puas pujuk..huu~

    ReplyDelete
  15. kalau suke mandi tu mmg danish pun suke mandi.. suke main air sbenarnye.. erm... tp tak pernahlah plak die bwk msuk mainan dlm bilik air.. hehehehe... kelakar la iqy ni.. sabar jela na

    ReplyDelete