TEka dan dapat TOPup

Saya ada satu teka teki.

Teka Teki yang sangat2 simple.
Jom Jawab !!

Sape yang MamPU jawab dengan betoi..
Saya bagi Hadiah TOPup !! RM 5 !!!
hahhahaahahhahaaaa...

JOM jawab!!
Kluee : jawapan die Ntahapapantah jeee !!

Jawapan paling awal dan PALING tepat akan dapat Hadiah!!
CLOSED until JAM 8.30am esok (17Januari..ITs my besday!!!)
boleh jawab banyak Kali !!
Jawab Kat KOMEN entry ini Sahaja !!

SOALAN :
Korang sume kenal beruk kan? alaaa..yang panjat pokok kelapa tuh. yang Tuh laa..Nape agaknya..orang yang bawak beruk naik basikal..
die akan letak beruk tuh kat depan..bukan kat belakang!!
APe sebab nyeeee ??
Cepat Bagitahuu..Sape cepat die dapat!!


21 comments:

  1. ermm..susah la plak..huhu
    nk try jela...

    sebabnye: dah tuan die letak kt depan...kne la die duk depan..
    kalau tuan die letak kt belakang die duk je belakang kot...
    haha...yeke??

    ReplyDelete
  2. wow! teka teki..ezzat suka..

    ezzat teka ye..

    jawapan : kalau orang letak beruk tu kang blakang..nanti orang akan cakap dia beruk..so dia letak la kat depan supaya orang akan cakap beruk dia..hehe betol tak?

    ReplyDelete
  3. sebab bakul nye kat depan =="
    mana ade bakul kat belakang kan???

    ReplyDelete
  4. mama rifqy paham tak? kalau tak, ezzat ley kasi contoh..

    contoh : pak ali yang bawak beruk tu letak depan..

    kalau die letak belakang nanti orang panggil die pak ali beruk, kalau die letak depan, org pggil die beruk pak ali.. nak selamat letak depan..hahaha.. betul ke idak ni.. hihi

    ReplyDelete
  5. hahahaha

    sebab..klu letak beruk tu kat belakang, org akn sebut : conth nama org tu abu, eh abu beruk! hahaha klu letak beruk kat depan, org akan sebut beruk dulu baru abu.. beruk abu! bukan abu beruk! hehehe

    ;p

    ReplyDelete
  6. ntahapapa lah kak naa ni..dah nama beruk..mestilah duk depan..kalu duk belakang nama dia org..haahaha..senang tuan beruk nak pantau beruk tu kalu duk depan mata mata..

    ReplyDelete
  7. sebab kalau letak kat belakang nanti orang cakap orang tu beruk..ahaha
    betul ke? XD

    ReplyDelete
  8. sbb...emm...


    sbb kalu letak belakang, takut orang lain panggil org tu beruk kot..hehe

    ReplyDelete
  9. salam n selamat hari lahir..
    susah gak nak jawab ni...
    tukang tunjuk jalan kot..

    lepas ni sis join GA saya ya!

    ReplyDelete
  10. sebab beruk tu pemandu arah??? or kalo berok tuh kat blakang org tuh yg kat dpn..org tuh lak yg jd berok nak kena naik pokok!hahahha

    ReplyDelete
  11. ok sebab kalau beruk dok depan org akan panggil contoh la ek..nama org bawa basikal tu man

    kalau beruk tu dok depan org akan panggil beruk man
    klw beruk dok belakang org panggil man beruk
    hehhehe

    ReplyDelete
  12. ngeh ngeh ngeh ..nak cuba lah..

    contohnya yg bawak beruk tu ialah pak ali...kalau beruk kat depan, org cakap "beruk pak ali"..ok lah kan...kalau beruk kat belakang, orang cakap "pak ali beruk"..hehe..

    meraban jawapan kan...ekkeke

    ReplyDelete
  13. adei...kelako tul soalan tu...sebanya beruk tu nak menikmati pemandangan alam sekitar...kih...kih...merepek je jawapan kita tu..ni ken abagi Amy a.ka. mama tisy ajawab mesti betul punyer dia pandai tol kalo bab teka teki ni

    ReplyDelete
  14. bila na dah approve komen kan br nampak komen kita sama mcm jawapan org2 kat atas hehee padahal tadi masa kita komen na blom approve lg komen2 nye so xnmpk la org lain komen apa hehe

    ReplyDelete
  15. hehe...syok nye main teka teki mcm zmn sekolah2 jer..hehe..

    tapi ramai dh menjwb lebih kurang je jwpn, so meh dgr repekan kak eina lak..

    sebab tn beruk tu kuat kentut, jadinya dia letak la beruk dia kt depan, kalau letak kt belakang, kang tak pepasal beruk pengsan bila tn beruk kentut, tak dpt la naik pokok kelapa lagi!..ngeee...mmg merepek habis ni.. =P

    just suka2..hahaha...

    ReplyDelete
  16. ramai yg jawab lebih kurang sama je..ayu pun nak merapek jugak mcm mamalieyna...
    jawapan ayu...
    suka hati org tu la, dia nak letak beruk tu kat depan ke, kat belakang,
    beruk dia..dia punya suka la...
    he he he.
    apa pun happy buzzday to u!!
    have a wonderful buzzday!!!

    ReplyDelete
  17. semuanya sebab title beruk mat yeh tuh....

    Sebab org selalu sebut beruk mat yeh..kalau dia duk belakang jadi mat yeh beruk.
    Bile duk blakang dah jadi Mat yeh beruk..hahaha..
    eh kat terengganu panggil beruk mat yeh jugak ker???

    ReplyDelete
  18. mcm2 jawapan kan ?sy pun nk merepek jugak lah ..:D

    1- sbb raga ada kat depan. kalu duk belakang nnti die jatuh
    2- kalu duk depan, boleh tunjuk jalan :D
    3- suke hati die la nak duk kat depan ke belakang ..hahaha

    ReplyDelete
  19. alah senangjer jawapan tuh..tgk tak raja lawak yang ada man belontuh??

    dia kata namadiakan man.kalau letak kat depan org panggil beruk man..kalau letak kat belakang orang panggil man beruk..kan tak sedap bunyinyertuh...hikhik

    ReplyDelete
  20. hahahaha fra pon gelak blk tgok jwpn2 ni..hai lah beruk pya pasal....hahaha..ade2 je na ni tau... ;p

    ReplyDelete
  21. alolo..ifa dh terlepas nie..hihi

    ReplyDelete